Майор, який п’яним збив трьох курсанток, може вийти під заставу
Майор, який п’яним збив трьох курсанток, може вийти під заставу

Майор, який п’яним збив трьох курсанток, може вийти під заставу

Засідання Шевченківського райсуду у справі майора Володимира Холодного
Фото: Судовий репортер

Суд дав майору можливість вийти з-під варти під заставу в 168 тис. грн

Шевченківський районний суд Києва провів чергове засідання у справі майора Української військово-медичної академії Володимира Холодного, який напідпитку наїхав на трьох курсанток.

Про це повідомляє «Судовий репортер».

Суд досліджував письмові докази обвинувачення, зокрема результати судово-медичних експертиз щодо постраждалих дівчат. Суд витратив на долучення і вивчення доказів близько години і не встиг перейти до допиту обвинуваченого. Суддя поставила питання запобіжного заходу.

Прокурор наполягала на триманні під вартою. Адвокат потерпілих сказав, що у випадку звільнення Холодного з-під варти є ризик його впливу на потерпілих через інших співробітників академії, де навчаються дівчата.

Холодний обурився такими припущеннями і сказав, що не встиг познайомитися з ким-небудь у стінах академії. Раніше майор служив у військовій частині і лише 13 серпня 2020 року, тобто за два тижні до інциденту, був переведений до академії на посаду начальника курсу факультету підготовки військових лікарів.

Обвинувачений вкотре підкреслив, що визнає свою вину і готовий нести покарання. Але не згоден із цивільним позовом про відшкодування військовому госпіталю 249 тисяч гривень на лікування дівчат.

Суддя після виходу з нарадчої оголосила, що залишає Холодного під вартою ще на 60 діб. Водночас суд дає можливість йому звільнитись під заставу у 168 тис. грн із зобов’язанням здати паспорт для виїзду за кордон, прибувати до прокурора і суду, утримуватися від спілкування зі свідками і потерпілими. Раніше суд не визначав Холодному альтернативу у вигляді застави.

Наступне засідання суду планується 25 січня.

Нагадаємо, 25 серпня на території військового коледжу в Києві на вул. Зоологічній нетверезий майор скоїв наїзд на трьох дівчат-курсанток, які приїхали в заклад за формою. Всіх дівчат у важкому стані було госпіталізовано до військового госпіталю.

Дівчат прооперували в госпіталі, двом із них ампутували ноги.  

На останнє засідання прибула лише одна потерпіла, в якої були перелами ніг. Інші дві дівчини, яким ампутували по одній нозі, лікуються за кордоном.

Дії Холодного кваліфікують за ч. 2 ст. 286 ККУ – порушення правил дорожнього руху, що спричинили тяжкі тілесні ушкодження.

Винуватцю автопригоди загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом до трьох років.

Опитування
Источник материала
loader
loader