Локдаун в Україні не відмінять: міністр охорони здоров’я пояснив причини
Локдаун в Україні не відмінять: міністр охорони здоров’я пояснив причини

Локдаун в Україні не відмінять: міністр охорони здоров’я пояснив причини

Жорсткий карантин з 8 січня скасовувати не будуть. Назвали причини його доцільності 

Як заявив Максим Степанов на черговому брифінгу, зниження заражуваності коронавірусом не стане приводом для скасування обмежень з 8 по 24 січня. За його словами, на це є дві причини: очікуваний сплеск поширення Covid-19 після новорічних свят і сезон епідемії грипу, який щорічно починається в кінці січня.

Суттєве зменшення кількості хворих – це результат протиепідемічних заходів, які введені в країні, карантину «вихідного дня».

Міністр також поскаржився на те, що місцева влада не стежать за безпекою людей під час масових заходів. Як негативний приклад він навів Київ.

Степанов закликав організаторів все-таки сприяти дотриманню протиепідемічних правил на святкових локаціях біля ялинок.

Всі контролюючі органи: місцевого самоврядування, Держпродспожив служба, Національна поліція мають першочергово контролювати поведінку людей на святкових заходах. На думку міністра, зараз це головне завдання.

Всіх українців міністр охорони здоров’я просив дотримуватися правил, які встановлені заради їхнього здоров’я та життя.

Читайте свіжі новини медицини України в наших Telegram і Viber!

Кількість тестувань

За минулий тиждень було виявлено 59 381 випадок нових випадків захворювання на коронавірус.

Позаминулого тижня ця кількість була 70 327 випадків.

Міністр повідомив, що кількість тестувань нібито зменшилась, але це пов’язано з тим, що почали застосовувати тести на антиген, що робляться за 15 хвилин. Статистику МОЗ збирається і надалі подавати за тиждень, оскільки такі тести роблять сімейні лікарі, а їх дуже багато. Тому потрібен певний час на обробку інформації і щодня давати таку статистику – це ризик спотворити дані.

За минулий тиждень експрес тести зробили 58 063 людям, тоді як позаминулого тижня ця кількість була 34 058.

Всі виявлені хворі входять в статистику МОЗ по коронавірусу.

Максим Степанов повідомив, що дана вказівка тестувати людей не лише з симптомами коронавірусу, а й з ознаками респіраторних захворювань. Обов’язково тестуватися повинні люди, які мали контакти з хворими, члени сімей. Це дуже важливо, як наголосив міністр.

Можливості лабораторій значно збільшили. Лише державні лабораторії можуть за добу робити до 55 тисяч тестувань. Крім цього є невеликі лабораторії, що знаходяться в лікарнях, є приватні лабораторії.

Сезонні захворювання

Міністр Степанов нагадав, що саме січень є піком загострення сезонних хвороб, які мають дуже подібні до коронавірусу симптоми.

Необхідно підійти до збільшення хворих на грип з максимальним зниженням навантаження на медичну систему, з мінімальною кількістю хворих на ковід.

Степанов не хотів би, щоб українські медики працювали в над напруженому режимі, як це було раніше.

Сайт новин MY.UA повідомляв, що в столиці зростає кількість хворих сезонними захворюваннями.

В МОЗ розповіли, як вирішили проблему зі складними умовами зберігання вакцини від коронавірусу. Читайте про це та інші свіжі новини на MY.UA.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter та дізнавайтесь всі новини України та світу!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом