20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У ПФУ зробили важливу заяву щодо пенсій у Новому році: вже з 4 січня
У ПФУ зробили важливу заяву щодо пенсій у Новому році: вже з 4 січня

У ПФУ зробили важливу заяву щодо пенсій у Новому році: вже з 4 січня

У Пенсійному фонді України виступили із заявою щодо пенсій наступного місяця

Станом на 29 грудня Пенсійним фондом вже розпочато фінансування пенсій січня 2021 року. Усе робить згідно з затвердженим графіком.

Учора на пенсійні виплати спрямували 0.6 мільярда гривень. Виплачувати пенсії розпочнуть 4 січня 2021 року.

Виплата 8 тисяч гривень

Також у Пенсійному фонді поінформували українців, що фінансування одноразової матеріальної допомоги в розмірі 8 тисяч гривень продовжено.

«Станом на 29 грудня 2020 року 404 950 особам профінансовано понад 3,2 млрд грн для забезпечення виплати матеріальної допомоги відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1233 «Деякі питання надання одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам, які можуть втратити доходи у разі повної заборони сфери їх діяльності внаслідок посилення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», - йдеться в повідомленні Пенсійного фонду.

Більше новин економіки та соціальної політики - у нашому Viber! 

Підвищення пенсій

У 2021 році українців чекає підвищення пенсій, яке буде відбуватися в п'ять етапів. Люди, яким більше 75 років, отримають додаткові 400 гривень допомоги.

Зараз в Україні більше 11 мільйонів пенсіонерів. 2 тисячі 400 гривень – така мінімальна пенсія буде встановлена для українців, які досягли віку 65 років із трудовим стажем 30-35 років. Перерахунок відбудеться вже в січні. Ще одне підвищення можна чекати наприкінці року. Також в 2021 році проведуть індексацію пенсій.

Про це розповів радник міністра соціальної політики України Микола Шамбір. «Не менш важливою є індексація пенсій. За нашими підрахунками, це буде десь на рівні 11%. Також підвищення прожиткового мінімуму, яке в цьому році планується двічі: з першого липня ята з 1 грудня – воно теж вплине на підвищення пенсій», - зазначає Микола Шамбір.

Головні новини економіки читайте в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що українців привітали подвійними тарифами на електроенергію.

Також портал MY.UA писав, що хліб подорожчає на початку 2021 року.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом