Кримчанам зробили подарунок до новорічних свят
Кримчанам зробили подарунок до новорічних свят

Кримчанам зробили подарунок до новорічних свят

В окупованому Криму на Новий рік влада вирішила розщедритися

Новорічним подарунком для кримчан стане безперервна подача води в будинках.

Стало відомо, що в Ялті з шостої ранку 31 грудня до десятої вечора 1 січня воду в місті будуть давати безперервно. Загалом же в Криму, зокрема в Ялті, діє графік на подачу води, оскільки, як відомо, на півострові з водою проблеми. Графік подачі води такий: зранку з шостої до дев'ятої і так само ввечері.

Про це повідомила голова адміністрації Ялти Яніна Павленко. Також вона зазначила, що напередодні Нового року влада буде проводити додаткові засідання щодо водопостачання. Якщо буде багато опадів, то є ймовірність, що на постачання води буде відведено більше часу.

Інші новини України й світу читайте в нашому Viber!

Вода в Криму в 2020 році

2020 рік став для Криму одним із найпосушливіших за останні півтора століття і найбільш вододефіцитним від початку анексії півострова. Ще на початку року підконтрольні Росії чиновники півострова заперечували масштаб проблеми, але вже навесні цього неможливо було приховати. Тому було публічно визнано, що дефіцит води – проблема номер один для Криму.

Нестачу води Крим відчув на початку року: опадів не було, водосховища почали міліти. Сімферопольські чиновники ще в лютому хотіли запровадити обмеження в подачі води для міста.  Але підконтрольна Росії влада Криму цього зробити не дала, мовляв, ситуація не критична. Згодом чиновники уточнили, що обмеження у воді будуть у разі крайньої необхідності.

Побудова опріснювальних установок

Вирішити проблему з водою в Криму хочуть за допомогою опріснення морської води. Однак такий процес буде затратним з точки зору фінансів, оскільки треба витратитись і на побудову заводів, і потім на транспортування води, а це чималі суми. В Україні ж назвали єдину умову, за якої допоможуть Криму з водою – деокупація півострова.

Актуальні новини в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Свереда запропонував Україні свій план повернення Криму.

Також портал MY.UA писав, що Росія розмістила ядерне озброєння в Криму.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом