20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Росія розмістила ядерне озброєння в Криму: подробиці
Росія розмістила ядерне озброєння в Криму: подробиці

Росія розмістила ядерне озброєння в Криму: подробиці

Територіально усе ядерне озброєння Росії розташовано на Кримському півострові.

Тактична ядерна зброя завжди знаходилася в Севастопольській бухті - спочатку на радянських, а потім на російських кораблях і підводних човнах Чорноморського флоту. Про це заявив фахівець в області міжнародного морського права Богдан Устименко. 

У чому суть проблеми 

Відповідно до заяви міністра оборони України Андрія Тарана, яку він зробив під час інтерв'ю журналістам турецьких ЗМІ, на окупованій території Криму Росія готує розміщення ядерної зброї. Таку інформацію підтвердили в Міноборони України.

Ми повідомили останні новини у світі політики у в Viber! Приєднуйтесь також в Telegram!

Згідно з їх відомостями, факт підготовки Росії до розміщення ядерної зброї на території Криму серйозно загрожує усій Європі і цивілізованому світу. Прагнення РФ до встановлення домінування в акваторії Чорного моря демонструє велику загрозу економіці України, Туреччини і інших єврокраїн. 

Зазначимо, що і на думку міністра перешкода Росії вільному судноплавству на території Керченської протоки також дуже небезпечно. Він стверджує, що Росія має намір нівелювати комунікації за допомогою засобів радіоелектронної боротьби і таким чином перешкодити навігаційним діям повітряних суден і судноплавства, що розташовані на території Чорного моря.

Передісторія

Відомо про те, що секретарем Ради нацбезпеки і оборони України Олексієм Даниловим не була виключена вірогідність того, що Росія має можливість розміщення ядерної зброї на території окупованого Криму. До того ж, українська влада не має досить підтверджень цьому. 

Також раніше MY.UA повідомляв про схожі новини політики. Зокрема, ми писали про те, що Путін запевнив, що вода в Криму є.

А ще наш портал, описуючи новини політики сьогодні, повідомляв про те, як Путін змусить Зеленського забути свої фантазії про мир.

Не пропустіть наші новини про політику на каналі в Twitter, а також читайте нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом