У Швейцарії випробують прототип аеротаксі, яке здійснюватиме вертикальний зліт
У Швейцарії випробують прототип аеротаксі, яке здійснюватиме вертикальний зліт

У Швейцарії випробують прототип аеротаксі, яке здійснюватиме вертикальний зліт

Компанія Manta Aircraft зі Швейцарії вирішила випробувати прототип двомісного аеротаксі ANN2. Це гвинтовий конвертоплан, який здатний здійснювати вертикальний зліт. Про це повідомляє Суспільне.

Відзначається, що літальний апарат будуть випробовувати у режимі зависання на місці і під час переходу в горизонтальний політ. Планується випустити цілу серію конвертопланів для міських перевезень.

Наразі був створений лише прототип, який є втричі менший за майбутнє аеротаксі.

Конвертоплан ANN2 оснащений вісьмома гвинтовими електродвигунами, які живлять акумулятори. Чотири з них встановлені на крилах і можуть змінювати своє положення, що дозволяє гвинтокрилу здійснювати вертикальний зліт і політ в режимі літака. Для польотів на далекі відстані розробники планують встановити на літальному апараті гібридну силову установку.

Планується, що конвертоплани компанії Manta Aircraft долатимуть відстань до 600 кілометрів зі швидкістю до 300 кілометрів на годину. 

Також планується створення одномісного літака, а також аеротаксі, яке вміщуватиме пілота і чотирьох пасажирів.

Зазначається, що саме таке таксі найперспективніше для міських перевезень, а двомісний конвертоплан більше розглядають для рятувальних, поліцейських або ж медичних операцій.

Нагадаємо, генеральний директор Tesla Ілон Маск назвав термін появи автомобільного автопілота найвищого рівня, який дозволить водієві взагалі не стежити за дорогою.

Источник материала
loader
loader