З території США під Україну перекинуті військові дрони
З території США під Україну перекинуті військові дрони

З території США під Україну перекинуті військові дрони

ВВС США перекинув ударні дрони MQ-9 Reaper і військових на територію, розташовану поблизу кордону України.

Так, зі Сполучених штатів на 71 авіаційну базу біля румунського міста Кимпія-Турзій були перекинуті дрони MQ-9 Reaper розвідувально-ударного призначення. Крім того туди направили близько 90 військових службовців американських ВПС.

Примітно, що ця авіабаза розташована всього в 155 км від ділянки кордону України між Чернівцями і Мукачево.

З якою метою в Румунії розмістили бойові дрони і військових

Згідно з відомостями ВВС США, обгрунтуванням для такого розміщення є збір розвідувальних даних, а також процес спостереження для підтримки спецоперацій НАТО.

В американському відомстві стверджують, що передовою присутністю MQ-9 демонструють прагнення США дбати про безпеку і стабільність Європи і воно має зміцнити відносини між учасниками НАТО та іншими європейськими партнерами.

Скільки дронів перекинуто на румунську авіабазу - невідомо. Сам же підрозділ підпорядкований 31 винищувальному авіаційному полку, що на авіаційній базі Авіано в Італії.

Детальніше про MQ-9 Reaper

MQ-9 Reaper є розвідувально-ударними безпілотниками. Їх розробила компанія General Atomics Aeronautical Systems для армій США і Великобританії. Можуть розвивати швидкість понад 400 км/год з практичним лімітом в 13 тис. м. При цьому максимальною тривалістю польоту безпілотника є доба.

Актуальні новини України та світу в нашому Viber и Telegram!

Саме цей дрон в січні минулого року став зброєю для вбивства генерала Касем Сулеймані. У новій версії MQ-9ER максимальна злітна маса досягає 4,8 т і може понести до 1,7 т корисного навантаження. Триває політ цього дрона може до 40 годин при швидкості до 482 км / год і з радіусом дії - до 1900 км.

За словами командувача ВПС США в Європі і Африці генерала Джеффа Харрігіана, розмістивши MQ-9 в настільки стратегічно важливому місці, Америка заспокоїла своїх союзників і партнерів і дала зрозуміти противникам, що є можливість швидкого реагування на будь-які агресивні дії.

Пентагон погодив розміщення дронів і військових з урядом Румунії.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв і свіжі новини.

Так, ми писали, що в МЗС переконані, що Росія хоче знищити Україну.

Також портал MY.UA писав, що в МЗС впевнені, що Росія хоче знищити Україну.

Також портал MY.UA писав, що Президента Зеленського звинувачують в експлуатації неповнолітніх.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом