19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Тарифи на газ знову можуть піднятися: коли українцям чекати нових цін
Тарифи на газ знову можуть піднятися: коли українцям чекати нових цін

Тарифи на газ знову можуть піднятися: коли українцям чекати нових цін

Підвищення ціни на газ з 1 січня може бути не кінцевим, адже постачальники газу в Україні вже почали інформувати споживачів про можливе наступне здорожчання у лютому 2021 року. Чого очікувати споживачам газу після першої платіжки, ще не знає ніхто, а тут вже заговорили про нові тарифи. Інформацію про ціну на газ на 2021 рік оприлюднили 55 газопостачальних компаній на сайті «ГазПравда».

За оприлюдненими даними, що знаходяться на сайті можна прослідкувати найнижчу ціну та прослідкувати етапи підвищення ціни на газ.

На скільки підвищена ціна на газ

На 1 січня 2021 рік найменше сплачуватимуть користувачі компанії «Газ АП» - 6,99 гривні за кубометр. Їхній показник в порівнянні від грудневого виріс на 66 копійок.

Є постачальники газу, що підняли свою вартість на газ лише на 6 копійок, але загальна вартість за кубометр в січні складає 7,05 гривень за кубометр – це компанія «Megawatt».

Приєднуйтесь до нашого каналу ViberЧитайте нас в Telegram!

«Агросинтез Трейдінг» збільшив свою ціну до 7,08 гривень за кубометр, що в порівнянні з груднем досить сильно різниться і його споживачі відчують це на своїх кишенях – ціна в грудні була 5,95 гривні за кубометр.

Газопостачальна компанія, що завжди у всіх на слуху «Нафтогаз України» підняла свою вартість до 7.22 гривень за кубометр в січня місяці, а це на 89 копійок більше, аніж у грудні.

Найбільшу вартість за газ запропонувала компанія «Львівенергозбуд» - 10,8 гривні за кубометр.

Чому підвищують ціни на газ

Зараз за даними ЗМІ, стає відомо, що газопостачальні компанії можуть підняти ціну на газ в лютому знову. Представники компаній стверджують, що якщо ціни на газ в Європі будуть рости досить швидкими темпами, то Українські газопостачальні компанії будуть просто вимушені підіймати ціну на газ для українського населення.

Варто зазначити, що ще в грудні 2020 року українці сплачували за газ не вище 6 -6,5 гривень за кубометр, то зараз з підвищенням що вже відбулося у січні, споживачі деяких регіонів сплачують більше ніж 10 гривень за кубометр.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пообіцяв перевірити цю інформацію.

Чекатимемо роз'яснень, адже ситуація з підвищеннями тарифів по Україні набирає обертів і люди починають протестувати проти таких тарифів.

Сайт новин MY.UA повідомляв, що ринок української землі офіційно запрацює вже з 1 липня 2021 року, чого очікувати від прийнятого законопроєкту не знає ніхто.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом