Коронавірусна інфекція розмножується в тілі навіть після смерті: вчені провели ряд досліджень
Коронавірусна інфекція розмножується в тілі навіть після смерті: вчені провели ряд досліджень

Коронавірусна інфекція розмножується в тілі навіть після смерті: вчені провели ряд досліджень

Німецькими вченими було виявлено коронавірусну інфекцію SARS-CoV-2 у тілі померлої людини, фіксування смерті було здійснено за тридцять п'ять годин до експертизи. Дослідники коронавірусної інфекції впевнені, що вірус може розмножуватися навіть після смерті хворого. Про це стало відомо з видання Le Monde.

На початку пандемії громадяни України скептично ставитися до інформації щодо існування коронавірусу в Україні та коли люди почали вмирати від ускладнень, суспільство сколихнулося від того, що бачило під час поховання рідних.

Суспільство не готове

За розпорядженням міністра охорони здоров'я України, головного санітарного лікаря було прийнято ряд рішень, щоб правильно провести ліквідацію наслідків коронавірусної інфекції і тоді люди дійсно почали трішечки боятися, адже перед тим, як віддати тіло його дезінфікували хлорним розчином, поміщали в герметичні пакети-мішки, труну закривали і віддавали рідним.

До такого українське суспільство точно було не готове та такі заходи були не даремними, адже як стає відомо з відкритих джерел, що німецькі вчені підтвердили той факт, що коронавірусна інфекція може розмножуватися навіть після смерті пацієнта.

Приєднуйтесь до нашого каналу ViberЧитайте нас в Telegram!

Тобто, побувши близько коло тіла померлого від коронавірусної інфекції, попрощавшись з усохлим ви можете стати потенційним носієм цієї хвороби.

Вірус не зникає

Команда Акселя Хайнеманн з Гамбурзького університету оцінила стабільність SARS-CoV-2 і його інфекційність в посмертному періоді своїх пацієнтів, яких вони спеціально забирали до себе, щоб дізнатися правду.

Були взяті мазки з носоглотки пацієнтів до заморозки тіла, а потім були взяті мазки після розміщення тіла в холодильник при температурі 4 ° C.

Після проведення ряду експериментів, дослідники та науковці зазначили, що не спостерігали кореляції між посмертним часовим інтервалом і вірусним навантаженням в горлі. Вони стверджують, що протягом середнього періоду 17 годин після смерті (час до охолодження тіла до 4 ° C) стабільність кількості вірусної РНК, виявленої в зразках слизової оболонки носоглотки не змінюється.

Потім було проведено експертизи вченими в одинадцяти тілах, в яких науковці посмертно підтвердили наявність коронавірусної інфекції - РНК SARS-CoV-2. Зробили відповідний забор мазків з носоглотки, під час надходження тіл, а потім через певний проміжок часу - 12, 24, 36, 48, 60, 72, 96 і 168 годин. В результаті чого було виявили присутність РНК SARS-CoV-2 у кожному зразку мазків, які вчені брали в різний час - таким чином, час не вплинув на рівень вірусного навантаження і смерть не означає, що хвороба відступила.

Коронавірусна інфекція вбиває нас двічі: вона ізолює нас від рідних, а потім забирає наше життя, без змоги побачити останній раз свої близьких.

Також портал MY.UA писав, що у зв'язку з початком періоду повного локдауна, гіпермаркети "Епіцентру" не припинять свою роботу, але в них передбачений ряд обмежень.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом