Мінімальна заробітна плата українців перетнула позначку 200 доларів: Шмигаль задоволений
Мінімальна заробітна плата українців перетнула позначку 200 доларів: Шмигаль задоволений

Мінімальна заробітна плата українців перетнула позначку 200 доларів: Шмигаль задоволений

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля 2021 рік буде досить продуктивним та прибутковим, як для України, так і для її громадян, адже перші покращення уже відбулися – з 1 січня мінімальна заробітна плата складає 6000 гривень. Про це Денис Шмигаль написав на своїй сторінці у фейсбук.

Кожного тижня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль підбиває підсумки економічного розвитку, змін, досягнень, на своїй сторінці він так і подає цю інформацію під хеш-тегом #Економіка_тижня.

Підвищення заробітної плати

За словами Дениса Шмигаля, основною причиною підвищення заробітних плат українців майже на 13% стало відновлення та велика активність ринку зайнятості.

Свіжі новини шукайте також на нашому каналі в Viber!

«Вперше за всю історію України мінімальна заробітна плата перетнула позначку 200 доларів, а Україна стала четвертою країною з 15 на пострадянському просторі, мінімалка якої перетнула цю межу», - зазначив Денис Шмигаль у своєму дописі на сторінці.

За прогнозами Уряду, мінімальна заробітна плата у 2021 році повинна стати ще вищою і щоб в грудні 2021 року українці отримували не 6 000, а 6500 гривень в місяць.

Як заробітні плати вплинуть на бюджет, варто трішки подумати, адже за покращення завжди є ще щось.

Скільки забирають у нас

Уряд сподівається, що завдяки підвищенню мінімальної заробітної плати до 6000 – 6500 гривень, додаткові надходження будуть більшими: збільшить відсоток військового збору (офіційно в країні війни не має, але військовий збір, який вводився лише на період війни, так і не скасовували) та ЄСВ, мають скласти близько 22 мільярди наших з вами коштів.

Зі збільшенням заробітної плати українці побачать у своїх заробітних квитанціях і збільшення податку на дохід від фізичних осіб (ПДФО) – це ще 8,4 мільярда гривень з наших МЗП.

Інші новини - в нашому Telegram!

А найбільше від підвищення мінімальної заробітної плати виграє не українець, який працює 8 годин кожного дня, щоб вижити, а Пенсійний фонд, бо його частина від нашої заробітної плати збільшиться на 3 мільярди гривень, ніж його видатки.

Отже, питання покращення умов життя, економічного рівня українців, ще залишається під великим питанням.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Національний банк України дозволив українцям самостійно обирати та змінювати банк для виплати заробітної плати, адже раніше компанія чи організація на яку ви працюєте сама робила за вас цей вибір.

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter

Приєднуйтесь до нас в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом