Міністерство економіки прогнозує падіння ВВП на 3%
Міністерство економіки прогнозує падіння ВВП на 3%

Міністерство економіки прогнозує падіння ВВП на 3%

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства прогнозує падіння ВВП в Україні на 3% за підсумками першого кварталу 2021 року.

Про це йдеться в огляді економічної активності.

"Якщо до прийняття рішення з карантину "вихідного дня" в листопаді 2020 року і введення чергового локдауну в січні 2021 Мінекономіки прогнозувало незначне зростання ВВП в I кварталі 2021, то зараз, враховуючи зменшення запасу міцності більшості видів економічної діяльності (ЗЕД), особливо сфери послуг та виснаження економіки постійними коливаннями та змінами умов функціонування протягом 2020 року, очевидним є отримання за підсумками I кварталу 2021 падіння ВВП, яке може досягти 3%", – сказано в документі.

Нагадуємо, національний регулятор за крок до втрати своїх старожилів – двох членів старої команди Катерину Рожкову і Дмитра Сологуба. І через це, зокрема, Україна може втратити шанс отримати гроші від Міжнародного валютного фонду. Це дуже боляче вдарить по економіці, адже доведеться десь знайти 17 млрд доларів, щоб погасити державний борг. І невідомо, що буде з курсом долара.

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader