6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Зеленський не приїде на інавгурацію Байдена
Зеленський не приїде на інавгурацію Байдена

Зеленський не приїде на інавгурацію Байдена

Президент України Володимир Зеленський не приїде на інавгурацію новообраного глави США Джо Байдена.

Замість нього на інавгурації нового американського президента Джо Байдена буде присутній український посол в місті Вашингтон Володимир Єльченко. Саме він буде офіційним представником України на церемонії.

Чому Володимир Зеленський особисто не візьме участь в інавгурації Джо Байдена

За словами Володимира Єльченка, інавгурація президента є спеціальною церемонією в Сполучених Штатах, яку не варто пов'язувати з приїздом іноземних лідерів.

Читайте новини про політиків, де Вам зручно: наш Telegramта Viber!

Посол стверджує, що глави країн приїжджають в інші держави в рамках офіційних візитів.

Крім того, на церемонії інавгурації Байдена, за словами Єльченка, офіційно представляти всі країни будуть їх посли. Таке рішення прийнято, в тому числі, і в зв'язку зі складною ситуацією з коронавірусною хворобою в Сполучених Штатах.

Ще кілька фактів про інавгурацію Джо Байдена

Ще місяць тому в Спільному комітеті Конгресу, що займається питанням інавгурації новообраного глави США, визнали, що в зв'язку з пандемією коронавірусу, на церемонії біля західної частини Капітолію людей буде небагато.

І дійсно, при тому, що традиційно цим комітетом випускається 200 тис. квитків на цю церемонію, велика частина яких передбачена для політиків (і ще з мільйон глядачів товпляться біля Національної алеї перед Конгресом), то зараз на кожного американського парламентаря розраховано лише по два квитки на інавгурацію.

При цьому, представники команди Джо Байдена попросили американських громадян не відвідувати інавгураційний захід з метою уникнення розповсюдження коронавірусу.

Крім цього, обмеження доступу на церемонію інавгурації пов'язано з побоюваннями повтору масового безладу в Вашингтоні і з загрозою того, що шанувальники Трампа можуть зробити спробу зриву інавгурації.

Відповідно, зараз - не час скликати на церемонію велику кількість гостей, особливо з інших країн.

На сайті MY.UA є й інші новини політики.

Так, ми писали про те, що Пентагон не приймає Байдена, як нового президента.

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом