Грузія "категорично" відмовляється від китайської вакцини, яку замовила собі Україна
Грузія "категорично" відмовляється від китайської вакцини, яку замовила собі Україна

Грузія "категорично" відмовляється від китайської вакцини, яку замовила собі Україна

Грузію не влаштовує Китайська вакцина від коронавірусу / Ілюстрація REUTERS

Міністерство охорони здоров'я Грузії на сьогодні "категорично не розглядає" питання імпорту китайської вакцини від COVID-19 через брак даних про неї.

Як повідомляє "Эхо Кавказа", таку заяву зробила глава відомства Катерина Тікарадзе.

"Що стосується вакцин, то ми говоримо про вакцини Pfizer і AstraZeneca. Китайська вакцина не має достатньо інформаційного матеріалу і надійності на цей період, тому МОЗ на даному етапі категорично не розглядає впровадження китайської вакцини», – говорить Тікарадзе.

За її словами, Грузія отримала підтвердження від платформи COVAX про постачання вакцини Pfizer для медперсоналу. Наразі йде інтенсивна підготовка до вакцинації.

Раніше повідомлялося, що за даними масштабного дослідження в Бразилії вакцина від Sinovac показала ефективність менше ніж 60%.

Вакцини від коронавірусу в Україні: що відомо

  • 30 грудня Україна підписала контракт з китайською компанією Sinovac на постачання 1,9 млн доз вакцини від COVID-19. На січень 2021 року планується отримання дозволу на застосування препарату в Китаї та інших країнах, також вакцина буде подана на перекваліфікацію до ВООЗ в лютому 2021 року.
  • Договір про постачання на територію нашої держави підписаний з українським фармацевтичним підприємством АТ "Лекхім", яке, за офіційними підтвердженнями компанії Sinovac Biotech, є єдиним уповноваженим представником виробника вакцини в Україні.
  • Перша партія вакцини в кількості 700 тисяч доз буде поставлена в Україну протягом 30 днів після офіційної реєстрації в Китаї, або одним з компетентних органів США, Великої Британії, Швейцарії, Японії, Австралії, Канади, Ізраїлю, Індії, Мексики, Бразилії, або за централізованою процедурою компетентним органом Європейського Союзу.
  • 13 січня міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в МОЗ при укладенні договору про постачання китайської вакцини проти коронавірусу компанії Sinovac заклали вимогу до її ефективності на рівні не менше 70%.
  • Також у березні очікується поставка в Україну першої партії з 8 млн доз вакцини в рамках ініціативи COVAX. Цих доз вистачить на вакцинацію 4 млн осіб, тому що одній людині треба вводити дві дози.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Дмитро Захаров

Источник материала
loader
loader