Справжня зима в Україні: як пережити люті морози так, щоб не змерзнути
Справжня зима в Україні: як пережити люті морози так, щоб не змерзнути

Справжня зима в Україні: як пережити люті морози так, щоб не змерзнути

Сніжить нині по всій території України, крім Півдня. Уночі опади стихнуть, але натомість вдарять морози. До вихідних вони лише посиляться. І подекуди стовпчики термометрів опустяться до 20 градусів нижче нуля.

Як пережити люті морози так, щоб не змерзнути - про це йдеться 14 січня у сюжеті ТСН.19:30.

Лікарі кажуть, рух - найкращий супутник на морозі.

"Чим холодніше - тим активніші ми маємо бути на вулиці. Тобто, стояти не потрібно. Потрібно рухатися і, таким чином, ми теж зігріваємося зсередини і не даємо собі змерзнути і обморозитися", - говорить Тетяна Древицька, молекулярна фізіологиня.

Разом з цим, одяг має бути зручним і теплим. Крім того, у морозну погоду медики рекомендують одягатися за так званим методом "капусти", тобто в кілька шарів. Наприклад, спочатку можна одягнути термобілизну, на верх замість одного, але теплого светра, 2-3 тоненьких, водонепроникну куртку або пуховик. Багатошаровість допомагає краще зберегти тепло.

 Крім того, перед виходом на вулицю обов'язково треба поїсти. Організм у цей час потребує більше енергії, ніж зазвичай. А ще дієтологи радять збільшити в раціоні жири.

Але найкраще, наголошують лікарі, ці дні перечекати вдома і без нагальної потреби на вулицю все ж не виходити. Тим паче морози в Україні будуть недовго - до Водохреща. 

Відео Зима зі снігом та морозом: як пережити лютий холод так, щоб не змерзнути

На нього так довго чекали. І ось нарешті він пішов. Сніжить по всій території України, крім Півдня. Уночі опади стихнуть, але натомість вдарять морози. До вихідних вони лише посиляться. І подекуди стовпчики термометрів опустяться до 20 градусів нижче нуля. Як пережити люті морози так, щоб не змерзнути – у сюжеті. 

ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Нагадаємо, на Запоріжжі одразу сім вантажівок застрягли у заметах. Важкі фури не могли подолати слизький підйом, а потім їх почало замітати. 

Автор:
Інна Лебеденко
Источник материала
Поделиться сюжетом