Зеленський дозволив співробітникам держслужб працювати до 70 років
Зеленський дозволив співробітникам держслужб працювати до 70 років

Зеленський дозволив співробітникам держслужб працювати до 70 років

Президентом України Володимиром Зеленським був підписаний указ, яким передбачена можливість для працівників держслужби займати посаду до 70 років.

Тепер відповідно до рішення суб'єкта призначення, державного службовця можуть залишити на державній посаді після 65 років у разі його згоди.

Детальніше про закон, підписаний Зеленським

Підписаний Володимиром Зеленським закон знімає обмеження віку в 65 років для можливості займати державну посаду.

Про це повідомили в Офісі президента.

Згідно з текстом повідомлення, Президентом був підписаний Закон "Про внесення змін до Закону України "Про державну службу" про зняття вікових обмежень для роботи на державній службі" № 1086-их, прийнятий Верховною Радою 16-го грудня 2020-го року.

Тривалість терміну роботи в державних структурах може бути збільшена, проте тільки на 5 років (максимум) і в разі прийняття такого рішення сільським, селищним, міським головою або головою районної, районної в місті, обласної ради. Вирішувати питання продовження періоду роботи в держслужбі глава відповідного відомства може щороку, але тільки до досягнення держслужбовцем віку 70 років.

Читайте політичні новини України на нашому каналі Telegram та Viber!

Додаткові нововведення, передбачені законом

Крім того, відповідно до закону, під час карантину, який був встановлений Кабміном для боротьби з поширенням коронавірусу, змінені положення Закону України "Про державну службу" та Закону України "Про центральні органи виконавчої влади" щодо процедури проведення конкурсу на посаду в державній службі .

Нагадаємо також, що в грудні Верховна Рада ухвалила закон, що знімає обмеження за віком в 65 років для можливості працювати на держслужбі.

На MY.UA регулярно оновлюється стрічка новин.

Так, раніше ми писали, що замість замість Президента Зеленського на інавгурації Джо Байдена буде присутній український посол. 

Читайте всі новини політики на каналі в Twitter!

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом