На Землю повернулось вино, яке рік перебувало у Космосі
На Землю повернулось вино, яке рік перебувало у Космосі

На Землю повернулось вино, яке рік перебувало у Космосі

Ящик з дванадцятьма пляшками вина, які пробули цілий рік на борту Міжнародної космічної станції (МКС), повернувся на Землю.

Разом з “червоним сухим” повернули та виноградну лозу відомих сортів — Мерло і Каберне Совіньон.

Після виконаної місії капсула SpaceX Dragon приземлилася в Мексиканській затоці.

Про це повідомляє The Guardian, пише agronews.

Продукти були відправлені на МКС компанією Space Cargo Unlimited, спеціалізацією якої є біологічні дослідження в космосі.

Протягом року вино і лоза піддавалися впливу невагомості та підвищених доз радіації, ніж на поверхні планети.

Метою вчених було зрозуміти, як зробити та вино і лозу більш витривалими на Землі, клімат якої змінюється.

Цікаво, що на Землі зберігалися “близнюки” цих продуктів — таке ж вино і така ж лоза.

Вони перебували в однакових умовах у спеціальних циліндрах.

Тепер ученим належить з’ясувати, які зміни відбулися з “земним” і “космічним” вином і лозою.

Пляшки планують відкоркувати в кінці лютого в Бордо, в рамках спеціальної дегустації.

Французькі сомельє оцінять смак вина і повідомлять, як на нього вплинула мікрогравітація і підвищена радіація.

Також напій буде перевірений в лабораторії.

Источник материала
loader
loader