Нардепи ходять у "дірявих" масках або без них, але нікого ще не оштрафували - Разумков
Нардепи ходять у "дірявих" масках або без них, але нікого ще не оштрафували - Разумков

Нардепи ходять у "дірявих" масках або без них, але нікого ще не оштрафували - Разумков

КИЇВ. 15 січня. УНН. Народні депутати ходять у “дірявих” масках або взагалі без масок, але досі нікого з них не оштрафували за це. У керівництва парламенту немає повноважень, а поліція в зал ВР заходити не має права. Про це розповів в інтерв’ю виданню “Фокус” спікер парламенту Дмитро Разумков, передає УНН.

“Є неприємні приклади, які я бачу з трибуни ВР: хтось ходить у ”дірявих“ масках, хтось взагалі без маски. Було багато дискусій у залі про впровадження штрафів, але ми не можемо накладати їх самостійно, а поліція в зал ВР заходити не має права. Наскільки мені відомо, нікого з депутатів не штрафували за відсутність маски. Хоча було б непогано і правильно”, - сказав Разумков.

Також він додав, що штрафувати — це не його зона відповідальності.

“Завдяки онлайн-трансляції правоохоронні органи самі бачать, що відбувається в стінах парламенту”, — додав він.

Нагадаємо, як повідомила заступник голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук, у Верховній Раді працюють над механізмом штрафування народних депутатів за порушення карантину в сесійній залі.

Перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук своєю чергою заявляв, що звернеться до Міністерства внутрішніх справ, щоб нардепів почали штрафувати за невиконання карантинних правил.

Додамо, перебування у громадських будівлях в масках або респіраторах є вимогою навіть "зеленої" зони у межах адаптивного карантину через поширення коронавірусу.

Теги по теме
Верховная Рада Дмитрий Разумков
Источник материала
Поделиться сюжетом