У ВР скоро запровадять норми, які зроблять "кнопкодавство" практично нереальним - Разумков
У ВР скоро запровадять норми, які зроблять "кнопкодавство" практично нереальним - Разумков

У ВР скоро запровадять норми, які зроблять "кнопкодавство" практично нереальним - Разумков

У Раді планують посилити відповідальність за "кнопкодавство" / фото facebook.com/chesno.movement

Найближчим часом у Верховній Раді України буде розглянуто ініціативи щодо посилення відповідальності за неперсональне голосування, можливо й введення штрафів.

Про це голова Верховної Ради України Дмитро Разумков сказав в інтерв'ю журналу "Фокус".

Він підкреслив, що "кнопкодавство" стало винятком у стінах ВР IX скликання. "Але потрібно зробити так, щоб такого не було взагалі. Думаю, найближчим часом ми розглянемо ініціативи про посилення відповідальності за неперсональне голосування й запровадимо додаткові норми, які зроблять "кнопкодавство" практично нереальним", - повідомив Разумков.

За його словами, можливо, обговорюватиметься й введення штрафів. "Як виявилось, на депутатів це діє. Я коли сюди йшов, думав, що депутати до штрафів ставитимуться поверхово, але ви не уявляєте, скільки до мене приходить колег, які скаржаться, що їм через неголосування можуть не виплатити зарплату", - сказав Разумков.

На запитання: "Невже скаржаться умовні Медведчуки і Порошенки - народні депутати з багатомільйонними статками", Разумков відповів: "Ні, вони не приходили. Але було багато тих, про кого ви навіть не подумали б. Серед них є заможні депутати".

Голова ВР нагадав, що він прихильник того, щоб народний депутат втрачав мандат, якщо він займається "кнопкодавством". "Ми звертались до Конституційного суду з відповідним законопроектом, там сказали, що документ не відповідає Конституції. Думаю, будемо напрацьовувати можливість подачі цього питання повторно, але в іншій інтерпретації, щоб до кінця каденції змогли за це проголосувати", - додав Разумков.

Вас також можуть зацікавити такі новини:

  • У Раді вирішили боротися з кнопкодавством: Разумков обурився поведінкою депутатів
  • У Раді для боротьби з кнопкодавством встановлять додаткові камери
  • Регламентний комітет ВР відмовився розглянути питання про "кнопкодавство" при призначенні Шкарлета - депутат

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Надя Пришляк

Источник материала
Поделиться сюжетом