Ляшко прокоментував заборону продажу презервативів в магазинах під час локдауна: «Покажіть мені того супергіганта»
Ляшко прокоментував заборону продажу презервативів в магазинах під час локдауна: «Покажіть мені того супергіганта»

Ляшко прокоментував заборону продажу презервативів в магазинах під час локдауна: «Покажіть мені того супергіганта»

Український лікар, заступник міністра охорони здоров'я і головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко запевнив, що в країні не має жодного громадянина, який би купував презервативи кожного дня, а якщо такі супергіганти існують, то презервативи можна придбати і в аптеці. Про це Віктор Ляшко заявив під час свого інтерв'ю LB.

З 8 січня 2021 року в Україні розпочався другий в історії локдаун, який в перші дні свого впровадження викликав масу обурень та критики.

Локдаун - море критики та обурення

Другий локдаун в Україні виявився не наскільки жорстким як весною 2019 року, але Уряд вирішив обмежити продаж певних груп товарів, що обурило громадян.

За оприлюдненими даними, які ми можемо відстежувати кожного дня від МОЗ, Україна перенесла пік захворюваності на коронавірусну інфекцію в кінці листопада, а локдаун ввели в січня, чому так пояснив Віктор Ляшко.

За словами головного санітарного лікаря країни Віктора Ляшка, після новорічних свят кількість інфікованих не буде відображати повну картину захворюваності.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Viber!  Читайте нас в Telegram!

«Зараз наші лабораторії заповнені лише на 40%, а деякі і на 20 %. Ми можемо робити до 75 000 досліджень на добу. Чому ми не ввели локдаун в листопаді? Наша система повністю справлялася з навантаженням, були поодинокі випадки, але все відразу намагалися виправити», - повідомив Віктор Ляшко.

Україна не витримала б двох карантинів

Також Віктор Ляшко зазначив, що якби Уряд ввів карантин в листопаді, то ніхто не дав би гарантії, що не довелося б вводити карантин в січні, а економіка країни не витримала двох жорстких карантинів поспіль.

Стосовно запитання про заборону продажу шкарпеток, іграшок та презервативів Віктор Ляшко пояснив зрозуміло і доступно, для того, щоб більше не підіймати цих тем, адже вважає, що це було найбільш збалансованим рішенням для всіх видів бізнесу. Адже, за словами Віктора Ляшка, є магазини які продають лише іграшки, посуд чи одяг, під час карантину вони вимушені припинити свою роботу, а супермаркети, гіпермаркети в цей час продають ці самі товари і мають дохід.

«Стосовно презервативів. Презервативи продаються в аптеках, а їх набагато більше ніж супермаркетів. Покажіть мені цього супергіганта, будь ласка, який три тижні карантину ходить і щодня купує презервативи», - прокоментував Віктор Ляшко.

А ще, Віктор Ляшко наголосив, що презервативи належать як до засобів особистої гігієни, так і до виробів медичного призначення, тому жорстких обмежень на їх продаж не має.

Зазначимо, що на сайті MY.UA регулярно оновлюється стрічка новин.

Раніше ми розповідали про те, що в країні бунт. Учасники мітингу вимагають від президента, "Нафтогазу", НКРЕКУ почати процес реального зменшення вартості газу і його розподілу, а не вводити його лише до кінця карантину.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter і дізнавайтеся всі актуальні новини!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны