Щеплення проти COVID-19 отримають 367 тисяч українців: МОЗ розраховує почати вакцинацію в середині лютого
Щеплення проти COVID-19 отримають 367 тисяч українців: МОЗ розраховує почати вакцинацію в середині лютого

Щеплення проти COVID-19 отримають 367 тисяч українців: МОЗ розраховує почати вакцинацію в середині лютого

МОЗ розраховує почати вакцинацію від коронавірусу в середині лютого. На старті планують вакцинувати 367 тисяч чоловік.

Про це розповіла член фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук за підсумками онлайн-зустрічі фракції з головою МОЗ Максимом Степановим, інформує у суботу, 16 січня, РБК-Україна .

За словами Степанова, почнуть вакцинувати препаратами китайського розробника Sinovac і Pfizer. Китайці повинні поставити 700 тисяч доз, а американський розробник - 210 тисяч в рамках механізму COVAX.

Міністр зазначив, що на першому етапі будуть щеплені медики, які безпосередньо лікують пацієнтів з COVID-19, військові в зоні ООС, а також пацієнти та соціальні працівники у геріатричних пансіонатах.

Другий етап вакцинації, більш ймовірно, буде стартувати в кінці березня – це 2,5 млн осіб. Туди входять люди похилого віку, з супутніми захворюваннями та інші медпрацівники.

Своєю чергою, прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що уряд України не буде подовжувати локдаун в країні після 24 січня попри очікуване збільшення захворюваності  на коронавірус COVID-19. Від 25 січня Україна повернеться до адаптивного карантину за правилами "помаранчевої" зони. 

Нагадаємо, що у суботу, 16 січня 2021 року, в Українізафіксували 7 729 нових випадків коронавірусу, 144 смерті (усього — 20 686), а також 9 792 людини, які одужали (від початку пандемії — 857 183). Кількість одужалих знову перевищила кількість інфікованих. 

Відео Вакцинація в Україні: що заявляв Зеленський про щеплення від нового коронавірусу

Понад 30 країн світу вже розпочали вакцинацію населення від COVID-19. Про те, що українців також почнуть щеплювати на рівні з іншими країнами, щойно вакцина буде виготовлена, ще влітку 2020 року обіцяв президент Володимир Зеленський. Проте вакцинація досі не розпочалася. ТСН.ua зібрав заяви українського гаранта щодо вакцинації.

Вакцинація в Україні: що заявляв Зеленський про щеплення від нового коронавірусу
Укрaїнa
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Источник материала
loader
loader