Щоб українці накопичили собі пенсії варто підняти податки: вже відомо скільки будуть забирати з зарплатні
Щоб українці накопичили собі пенсії варто підняти податки: вже відомо скільки будуть забирати з зарплатні

Щоб українці накопичили собі пенсії варто підняти податки: вже відомо скільки будуть забирати з зарплатні

Голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, член фракції «Слуга народу» Галина Третьякова вважає, що для того, щоб українська пенсійна реформа запрацювала в повному режимі і запрацював механізм накопичувальної пенсії варто почати використовувати частину з податків ЄСВ і ПДФО. Про це проінформувала Галина Третякова на черговому інтерв'ю.

Голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів стверджує, що Єдиний соціальний внесок і податок на прибутковий дохід фізичних осіб повинен вирости до 24 і 20%.

Пенсії по новому

Відповідно до збільшення податків буде запущено механізм, буде створено спеціальний державний орган, через який буде здійснюватися накопичувальна система пенсій українців.

Зараз з єдиного соціального внеску та податку на дохід фізичних осіб, Уряд вирішив відраховувати по 2 %, щоб українці в майбутньому могли користуватися накопичувальною пенсію.

Свіжі новини - в нашому Viber! Приєднуйтесь також в Telegram!

Як вся система буде діяти, поки що не відомо, адже створеного окремого органу, який буде займатися адміністративними питаннями щодо відкриття рахунків для українців для накопичувальної пенсії – не має.

Потрібна підтримка

Галина Третякова також зазначає, що зараз є лише домовленість з Національним банком України, а саме з його головою Кирилом Шевченком, що для того, щоб запрацював другий рівень так званої пенсійної реформи, а саме накопичувальна пенсія, потрібно допустити до співпраці банки, страхові компанії і банківські депозити.

Народний депутат від фракції «Слуга народу» та голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Третякова також вважає, що даний етап та законопроєкт дозволить забезпечити громадян України в майбутньому пенсіями, оскільки кошти громадян та роботодавців будуть в обов'язковому порядку йти на накопичувальні рахунки.

Також Галина Третякова вважає, що даний законопроєкт не повинен змушувати відкладати відповідний відсоток від заробітної плати.

Основним регулювальним органом нової пенсійної реформи, за словами Третякової, повинен стати Національний банк України, так званий важіль балансу і довіри між громадянами та владою.

За другий етап пенсійної реформи Уряд повинен проголосувати вже в лютому року.

Нагадаємо, що на MY.UA ви знайдете і інші актуальні новини.

Раніше ми повідомляли про те, що Олександр Лазарєв вважає, що країна тріщить з середини, чим і користуються наші вороги.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом