5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Голова УЗ назвав свою заробітну плату в 625 тисяч гривень - "нижче ринкового рівня"
Голова УЗ назвав свою заробітну плату в 625 тисяч гривень - "нижче ринкового рівня"

Голова УЗ назвав свою заробітну плату в 625 тисяч гривень - "нижче ринкового рівня"

Український юрист, бізнесмен та голова правління акціонерного товариства «Укрзалізниця» Володимир Жмак назвав свою заробітну плату на посаді і зазначив, що вона набагато менша від ексголови «Укрзалізниці» Євгенія Кравцова. У прямому ефірі телеканалу «Україна24» Володимир Жмак дав відповідь на всі питання, які досить часто цікавлять суспільство.

26 серпня 2020 року Кабінетом Міністрів України офіційно було призначено нового керівника та голову «Укрзалізниці».

Змінив свою думку

Раніше коли Володимир Жмак запрошувався на телепрограми і йому ставили запитання стосовно заробітної плати, він всіма можливими способами намагався не озвучувати і не говорити цієї інформації, а лише зазначав, що перед ним, як перед головою АТ «Укрзалізниці», стоять не реалістичні задачі та завдання від влади.

Зараз голова АТ «Укрзалізниці» Жмак поміняв своє ставлення стосовно цього питання і стверджує, що при великому бажані цю інформацію можна знайти в його декларації, яку він подав.

«Моя заробітна плата значно менша за ту, що була у мого попередника і низька за ринковим рівнем будучи на такій посаді. Зараз моя заробітна плата складає 625 тисяч гривень, приховувати не має сенсу», - зазначив голова АТ «Укрзалізниці» Жмак.

Володимир Жмак також пояснив, що попередня заробітна плата, яка була у Євгенія Кравцова – 812 тисяч гривень, викликала масу обурень та резонансу в суспільстві, тому відразу при обговоренні контракту його було попереджено про набагато меншу заробітну плату.

Чекаємо на Вас в Telegram та Viber!

«Варто напевно зазначити і той факт, що така заробітна плата у мене була 25 років тому, коли я займався бізнесом в «Київстарі», а згодом "ТНК-ВР"», - наголосив Володимир Жмак.

Заробітна плата низька

Голова АТ «Укрзалізниці» вважає такий рівень заробітної плати низьким, як для такого великого підприємства і обов'язків, як лягають на плечі керівника.

Також під час свого інтерв'ю Володимир Жмак зазначив, що не дивлячись на всі зміни, інфляцію, скачків курсу гривні – вартість білетів в «Укрзалізниці» не змінювалася з 2018 року і сама компанія не може їх зменшити.

Заробітні плати багатьох працівників УЗ складає близько 6 000 гривень.

Раніше сайт новин MY.UA писав про те, що українські поліцейські на херсонському полігоні побутових відходів знайшли десятеро дітей.

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter

Приєднуйтесь до нас в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом