Комітет гуманітарної та інформполітики не підтримав проєкт про усунення колізії у створенні наглядової ради Суспільного
Комітет гуманітарної та інформполітики не підтримав проєкт про усунення колізії у створенні наглядової ради Суспільного

Комітет гуманітарної та інформполітики не підтримав проєкт про усунення колізії у створенні наглядової ради Суспільного

18 січня 2021 року парламентський Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики розглянув таблицю поправок до другого читання законопроекту  №4413 «Про внесення змін до Закону України «Про суспільне телебачення і радіомовлення України» щодо усунення колізії в питанні призначення та звільнення членів Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України депутатськими фракціями і групами».

За результатами обговорення народні депутати не підтримали цей проєкт.

Зокрема, у проєкті пропонують збільшити строк повноважень членів наглядової ради з чотирьох до п’яти років, який відповідатиме строку повноважень парламенту. Зміни до частини п’ятої зазначеної статті, передбачають, що депутатська фракція і група у разі дострокового припинення повноважень свого представника у наглядовій раді НСТУ, може делегувати іншого, одначе «строк повноважень такого члена визначається в межах невідбутого строку повноважень члена, що достроково припинив повноваження, з урахуванням положень цієї частини».

Раніше, 18 грудня 2020 року Верховна Рада України прийняла за основу проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України "Про суспільне телебачення і радіомовлення України" щодо усунення колізії в питанні призначення та звільнення членів Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України депутатськими фракціями і групами».

Нагадаємо, 16 грудня Комітет гуманітарної та інформполітики підтримав проєкт щодо призначення та звільнення членів наглядової ради НСТУ. 

Додамо,  проєкт Закону №4413, авторами якого є Євгенія Кравчук, Ірина Констанкевич, Микита Потураєв, Олександр Абдуллін, Тетяна Циба та інші народні депутати, зареєстровано в парламенті 23 листопада 2020 року. А 8 грудня Юрій Павленко зареєстрував альтернативний  законопроект №4413-1 «Про внесення змін до Закону України "Про суспільне телебачення і радіомовлення України" щодо усунення колізій в питанні призначення та звільнення членів Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України».

Теги по теме
Законопроект Законодавство
Источник материала
Поделиться сюжетом