"Газпром" визнав можливість згортання "Північного потоку-2"
"Газпром" визнав можливість згортання "Північного потоку-2"

"Газпром" визнав можливість згортання "Північного потоку-2"

КИЇВ. 19 січня. УНН. Російський "Газпром" визнав, що проект газопроводу "Північний потік-2" може бути відкладений або призупинений через можливі труднощі, повідомляє Reuters з посиланням на проспект розміщення євробондів.

"При реалізації наших великих міжнародних проектів, таких як газопровід "Північний потік - 2", ми стикалися і можемо продовжувати стикатися з ризиками, пов'язаними зі зміною політичної ситуації в різних регіонах, пов'язаних з такими проектами... У виняткових обставинах, у тому числі через політичний тиск, такі зміни можуть призвести до призупинення або припинення проекту", - цитує видання інформацію, надану "Газпромом", зауважуючи, що російська компанія таким чином визнала, що існують ризики того, що "Північний потік-2" може бути призупинений або згорнутий.

Додамо, під загрозою санкцій з боку США від участі в проекті "Півнчіний потік-2" відмовилися європейські судна на добудову гузопроводу було направлено два російських трубоукладачі - "Академік Черський" і "Фортуна".

Роботи повинні були розпочатися 15 січня 2021 року, але оператор "Північного потоку-2" відклав будівництво труби.

Напередодні у міністерстві економіки та енергетики Німеччини вказали, що 19 січня США накладуть санкції на російське судно, яка бере участь в добудові "Північного потоку-2".

Передбачається, що “Північний потік-2” з’єднає Німеччину і Росію по дну Балтійського моря в обхід країн Балтії, Польщі, України. Будівництво газопроводу зупинено в кінці 2019 року через схвалення конгресом США санкцій проти власників суден-трубоукладачів для проекту.

Теги по теме
санкции Северный поток-2 Газпром
Источник материала
Поделиться сюжетом