Віялових відключень електрики не буде – Вітренко назвав причину
Віялових відключень електрики не буде – Вітренко назвав причину

Віялових відключень електрики не буде – Вітренко назвав причину

Щоб уникнути віялових відключень електроенергії, довелося тимчасово перевести теплоелектростанції на газ і збільшити генерацію атомних станцій, але найскладніший період уже позаду. Про це в ефірі ток-шоу "Країна" на "5 каналі" сказав тимчасовий виконувач обов'язків міністра енергетики Юрій Вітренко.

"Найскладніший день був вчора, і ми цей день пройшли. Потрібно було включати газові блоки, але це не є чимось унікальним, вони для того й існують в енергосистемі, щоб їх вмикати, коли не вистачає енергії з інших джерел – з вугільної генерації, атомної генерації. Також ми на тиждень збільшили потужність атомної генерації, тобто ми здійснили необхідні заходи, щоб уникнути віялових відключень", – сказав він.

Вітренко зазначив, що зараз ситуація з генерацією електроенергії лишається напруженою.

"Сьогодні вранці я був на Трипільській ТЕС і дивився як вони якраз перейшли на газові блоки. Питав безпосередньо у людей "на землі", наскільки вони впевнені в тому, що все буде нормально і ми пройдемо без аварій і буде стабільна робота систем. Вони кажуть, що все буде нормально і ми поки бачимо, що система працює відносно стабільно, всі отримують електроенергію в достатньому обсязі, ніяких обмежень немає", – розповів в.о. міністра енергетики.

Дивіться повний запис програми "Країна":

Нагадаємо, 15 січня з'явилась інформація, що уряд готує план віялових відключень електроенергії через недостатню кількість вугілля на складах ТЕС для підтримки генерації в морози, але вже 18 січня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що відключень не буде, а ТЕС запустять газомазутні блоки і перейдуть на спалювання газу.

Источник материала
Поделиться сюжетом