Референдум в Україні: Верховна Рада планує прийняти закон вже цього місяця
Референдум в Україні: Верховна Рада планує прийняти закон вже цього місяця

Референдум в Україні: Верховна Рада планує прийняти закон вже цього місяця

Верховна Рада збирається впровадити в Україні референдуми.

Законопроєкт про референдуми в Україні був створений ще наприкінці минулого року. Проте прийняти його не встигли, оскільки в нього вносилася велика кількість правок. У 2021 році розгляд та прийняття цього законопроєкту є завданням номер один.

Як розповів голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко,  Верховна Рада може розглянути законопроєкт уже на першому пленарному засіданні 2021 року.  Про це Корнієнко повідомив учора, 19 січня.

За його словами, у депутатів накопичилося багато «боргів і домашніх завдань», які вони намагатимуться наверстати. Тим більше це останній пленарний тиждень січня і четвертої сесії.

Стрічка новин України та світу, новини політики в нашому Viber!

«Нам обіцяли, що буде закон про місцеві референдуми, але його немає»

Про це поговорила Тетяна Проторченко - заступник голови в Політичній партії "Громадсько-політична платформа Надії Савченко" - в ефірі телеканалу «ЗІК».

«Нам було обіцяно, що буде закон про місцеві референдуми, але його немає. Тобто, в який спосіб його проводити – у нас немає процедури. В тому законопроєкті, в якому йде мова про референдум загальнонаціональний, наскільки я розумію, мова про місцеві референдуми не йде. Ми уявлення не маємо, про що там і яким чином. Нагадаю для тих, хто сильно хвилюється з цього питання й дуже любить маніпулювати з різних сторін, місцеві референдуми в громадах потрібні виключно для питань фінансово-господарської діяльності», - заявила Тетяна проторченко в ефірі.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що в Офісі Президента показали нове відео про Володимира Зеленського. У ньому йдеться про всі перемоги чинного президента, про його досягнення та успіхи в кріслі глави держави. Дивіться відео в матеріалі

Також портал MY.UA писав, що Петро Порошенко похвалився новою перемогою "ЄС".

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом