У кожній школі в Україні має бути медпрацівник - уряд ухвалив постанову
У кожній школі в Україні має бути медпрацівник - уряд ухвалив постанову

У кожній школі в Україні має бути медпрацівник - уряд ухвалив постанову

В Україні у закладах загальної середньої освіти має здійснюватись медичне обслуговування учнів. Відповідну постанову у середу, 20 січня, ухвалив уряд.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я та головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на своїй сторінці у Facebook.

"У кожному закладі загальної середньої освіти, не залежно від форми власності, має бути медичний працівник! Це безпека наших дітей. Під час навчального процесу учні повинні бути забезпечені постійним моніторингом стану здоров’я", - заявив він.

За словами Ляшка, уряд ухвалив постанову "Про затвердження Порядку здійснення медичного обслуговування учнів закладів загальної середньої освіти" ініційовану та розроблену Міністерством охорони здоров’я.

"Відповідно до затвердженого Порядку, медичне обслуговування може здійснюватися медичними працівниками, які входять до штату таких закладів освіти, а у випадку відсутності у закладі освіти медичного працівника, можна укласти договір із будь-яким закладом охорони здоров’я про медичне обслуговування", - пояснив заступник міністра охорони здоров'я.

Так, за його словами, медичне обслуговування саме в закладі освіти передбачає низку заходів, зокрема:

  • здійснення контролю за своєчасністю проходження профілактичного медичного огляду та вакцинації;
  • інформування з питань вакцинації, профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань, збереження репродуктивного здоров’я, протидії поширенню серед учнів звичок, небезпечних для їх фізичного та психічного здоров’я.

Нагадаємо, що від 1 січня 2021 року в Україні для закладів загальної середньої освіти почав діяти новий санітарний регламент, який розробило МОЗ. Зокрема, у ньому змінено підходи до організації шкільного харчування.

Відео Коронавірус в Україні: коли школярі знову сядуть за парти

Українців, які захворіли за попередню добу учетверо менше, ніж тих, хто одужав. МОЗ відзвітувало про майже 4 тисячі нових випадків коронавірусу і понад 15 тисяч людей, які подолали хворобу. Водночас остаточного рішення, чи повернуться школярі за парти найближчого понеділка - досі немає. Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет написав у своєму телеграмі, що його відомство спробує повернути до шкіл учнів випускних - дев’ятого і одинадцятого - класів. Однак суперечки всередині уряду - коли і як школам виходити з карантину - тривають.    

ТСН. 14:00
  • Facebook
  • Twitter 2
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Віра Хмельницька
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны