У МОЗ порадили поки не думати про вакцинацію від COVID-19 за власний кошт
У МОЗ порадили поки не думати про вакцинацію від COVID-19 за власний кошт

У МОЗ порадили поки не думати про вакцинацію від COVID-19 за власний кошт

Громадянам України не варто робити щеплення проти COVID-19 за власний кошт у приватних установах, адже Міністерство охорони здоров'я зацікавлене безкоштовно вакцинувати усі верстви населення. Таку заяву зробив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі каналу "Україна 24".

Ляшко запевнив, що Кабінет Міністрів нині "робить усе можливе", щоб щепити усіх повнолітніх українців безоплатно і двома дозами вакцини.

"Сьогодні держава зацікавлена зробити щеплення безоплатно для всіх верств населення. Тому на перших етапах не потрібно розглядати можливість щеплення за власні кошти у приватних структурах, оскільки ми зацікавлені та маємо ресурс викуповувати всю вакцину, яка потраплятиме або матиме можливість потрапити на ринок України. Коли ми говоримо про потенційну можливість вакцинації за власний кошт, це ми говоримо як мінімум про друге півріччя 2021 року, проте не факт", – зазначив представник МОЗ.

Головний санлікар також зауважив, що усі вакциновані будуть заноситися до електронної бази даних. Тож "коли на міжнародному рівні запровадять обов'язкові паспорти вакцинації" – українські лікарі зможуть оперативно видавати необхідні довідки про щеплення.

Нагадаємо, раніше Ляшко повідомив, що Україна може отримати вакцину від коронавірусу Pfizer. У той же час, згідно з останнім опитуванням, більш як половина українців – не готові вакцинуватися від коронавірусу навіть безкоштовно.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны