Школяр із Західної України винайшов генератор-устілку: це може врятувати чиєсь життя
Школяр із Західної України винайшов генератор-устілку: це може врятувати чиєсь життя

Школяр із Західної України винайшов генератор-устілку: це може врятувати чиєсь життя

Дев'ятикласник Влад Тисячний з м.Ворохти має незвичайне для хлопців його віку хоббі.

Хлопчик займається розробкою винаходів і поглиблено вивчає фізику, математику, інформатику та хімію, адже в подальшому хоче стати вченим.

Винаходи молодого науковця

Винахідництво захопило Владислава всього рік тому. Першим винаходом, сконструйованим хлопчиком, був танк на радіоуправлінні. Тоді Владу було всього 14 років.

Через рік в якості учня-члена МАН на конкурсі із захисту науково-дослідницьких робіт (обласний етап) отримав "бронзу" третього місця завдяки своєму винаходу - устілці-генератору.

За словами хлопчика, при перегляді різних відеороликів про винаходи інших людей, зрозумів, що і сам здатний зробити свій. Влад розповів, що після того, як радіокерований танк доповнив розробленою програмою на телефоні, зайнявся виготовленням робота-маніпулятора, укомплектованого конвеєром, а також лазерною сигналізацією, що реагує на рухи.

Детальніше про устілку-генератор, винайдену дев'ятикласником

Удосконаленням генератора-устілки Влад займається досі. Він розповів про намір прикріпити до неї передавач для спроби передачі якихось сигналів. Хлопчик заявляє, що при використанні цього винаходу рятувальники зможуть визначити, де знаходиться людина, яка заблукала в лісі.

Стрічка новин, включаючи новини науки, - в нашому Viber!

Всі новини України та світу - в нашому Telegram!

І, хто знає, може, через пару років весь світ заговорить про винахід дев'ятикласника Владислава Тисячного з Ворохти.

Батьки хлопчика рекомендують не "обламувати крила" своїм дітям, нав'язуючи їм власні мрії і бажання, а дати їм можливість самим визначати рід занять до душі.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що в 2021-му році в більшості українських шкіл не зможуть вчитися старшокласники.

Також ми писали про те, що зарахування дітей в садок тепер буде відбуватися за місцем реєстрації.

Не пропустіть наші свіжі новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом