У Мінсоцполітики заговорили про двократне підвищення прожиткового мінімуму
У Мінсоцполітики заговорили про двократне підвищення прожиткового мінімуму

У Мінсоцполітики заговорили про двократне підвищення прожиткового мінімуму

У Міністерстві соціальної політики провели переоцінку прожиткового мінімуму для працездатних громадян.

Так, у відомстві заявляють про орієнтир на 4100 грн/міс., а не на нинішні 2270 грн / міс.

На який розмір прожиткового мінімуму орієнтуються в Мінсоцполітики

Розмір прожиткового мінімуму для працездатної частини населення, на який тепер орієнтуються в Міністерстві соцполітики України, становить 4,1 тис. грн/міс. замість нинішніх 2270 грн/міс. При цьому, в середньому цей показник має дорівнювати сумі в 4546 грн, тоді як зараз вона становить 2189 грн.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Новини політики і економіки - в нашому Viber!

Так, в процесі розрахунків Мінсоцполітики вважає місячним прожитковим мінімумом одієї людини суму в 3967,89 грн (або в 4546,14 грн, якщо враховується сума обов'язкових платежів).

Відповідно до такої "математики", з прив'язкою до соціальних і демографічних груп, розмір прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років в місяць повинен досягати 3714,72 грн, при тому, що зараз цей показник дорівнює 1921 грн, для дітей у віці від 6 до 18 років - 4560,99 грн (замість 2395 грн), для працездатних громадян - 4115,75 грн або 5112,73 грн, якщо врахувати обов'язкові платежі (за станом на сьогодні - 2270 грн), а також для непрацездатних - 3370,19 грн (замість 1 769 грн).

Про роль Верховної Ради і Кабміну

Як стало відомо, народні депутати та представники Кабінету міністрів розробили проект закону, що передбачає повернення домогосподарствам сплачених ними податкових зборів в сумі, що дорівнює прожитковому мінімуму для кожної утримуваної особи. Політики припускають таким чином домогтися рівноваги між "офіційним" і "чесним" прожитковим мінімумом і в подальшому не занижувати цю величину.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що в Офісі Президента показали нове відео про Володимира Зеленського, у якому йдеться про всі перемоги чинного президента, про його досягнення та успіхи в кріслі глави держави.

Також портал MY.UA писав, що Петро Порошенко похвалився новою перемогою "ЄС".

Не пропустіть наші свіжі новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом