Резніков заявив, що  за Росією офіційно буде закріплено статус "країни-агресора"
Резніков заявив, що за Росією офіційно буде закріплено статус "країни-агресора"

Резніков заявив, що за Росією офіційно буде закріплено статус "країни-агресора"

Український правовик, віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив, що в майбутньому законі України «Про державну політику перехідного періоду» буде конкретно та чітко зазначено, що Російська Федерація є прямим агресором для нашої країни. Про це Резніков повідомив під час свого інтерв'ю журналістам.

Це потрібно було зробити раніше

За словами віцепрем'єр-міністр — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, стає зрозуміло, що українська влада налаштована рішуче розставити всі крапки над «і» у відносинах з Росією. Також Олексій Резніков зазначив, що в даному законопроєкті буде відкрито говоритися про українського агресора, стосовно захопленого Криму, Севастополя та Донбасу (окремих його районів), адже лише таким шляхом вдасться відстоювати свою країну.

Під час свого виступу Олексій Резніков також зазначив, що частина Донбасу і сам Крим є не анексованими, а окупованими країною агресором, що є дуже важливим фактом на міжнародному рівні.

Також за даними міністра стає відомо, що ознайомитися з текстом самого законопроєкту може кожен, адже, щоб дійти єдиного рішення потрібно обговорювати це питання. Олексій Резніков також зазначив той факт, що сам процес прийняття цього законопроєкту і винесення його на голосування до Верховної Ради, може забрати певний проміжок часу.

Новини світу читайте на наших каналах в Telegram та Viber!

Віцепрем'єр також висловив і свої прогнози щодо прийняття законопроєкту, де зазначив 4-6 місяців для повного його доопрацювання, прийняття Верховною Радою та узгодження на всіх етапах роботи.

Зміни будуть не лише в одному законі

Чесно кажучи час для надважливого законопроєкту для України не маленький, але якщо враховувати, той факт що це законопроєкт, який потім стане для України рятувальним жилетом, то варто почекати і не поспішати.

Стосовно того, чи це єдиний законопроєкт, над яким зараз працює Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Резніков зазначив, що ні і окрім ухвалення самого закону "Про державну політику перехідного періоду", передбачається внесення змін до вже існуючих законів: "Про забезпечення прав і свобод переселенців", "Про військово-цивільні адміністрації", "Про тимчасово окуповані території на Донбасі" та ще 55 кодексів, що потребують уточнень.

Раніше на сайті MY.UA повідомлялося про те, на протести в Росії вийшли сотні і навіть тисячі людей, які своїми діями намагаються відстояти та захистити Навального від дій влади.

Приєднуйтесь до нас в Twitter і читайте найсвіжіші новини!

Слідкуйте за нами в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом