Український стронгмен та володар титулу "Найсильніша Людина планети" встановив новий рекорд України
Український стронгмен та володар титулу "Найсильніша Людина планети" встановив новий рекорд України

Український стронгмен та володар титулу "Найсильніша Людина планети" встановив новий рекорд України

Український стронгмен, чинний володар титулу "Найсильніша Людина планети" встановив новий рекорд України. 26 січня в рамках спецпроекту Parimatch – "Сніданок з чемпіоном", Олексій Новиков зміг на 10,5 метрів пронести "Супер Йоку" (Коромисло) вагою 495 кг. Затрачений час – 12 секунд.

Привітали Олексія та організаторів рекорду, а саме: Федерацію стронгмену України, і компанію Parimatch – засновник проєкту "Книга рекордів України" Ігор Підчібій, Голова наглядової ради "Книга рекордів України" Олег Іваненко та експерт проєкту Тетяна Демченко.

"Якщо спортсмен шукає мотивацію, то йому не варто займатися спортом взагалі. Так, у нас є наднавантаження, є травми, як і у всіх спортсменів. Найбільше, чого я хочу – мотивувати молодь. Будь-яка людина, якщо почне займатися собою, зможе досягти будь-чого", – розповів своє ставлення до спорту Олексій Новиков.

"Тенденції стронгмену змінюються. Раніше були високі хлопці під 150 кілограм. Тепер перемагають за рахунок техніки виконання. Стосовно перемоги на турнірі? Найвище – це захистити титул найсильнішої людини світу. Після перемоги ти стаєш ласим шматком для будь-якого атлета", – пояснив Василь Вірастюк.

Чемпіон світу та президент Федерації стронгмену України Сергій Конюшок розповів про подальший розвиток цього виду спорту в Україні.

"Успішний кейс нашої федерації – це командна робота. Як би важко, фінансово в тому ж числі, не було, ми намагаємося організовувати всі турніри, намагаємося готувати наших хлопців. Ми готові звітувати перед громадськістю за пророблену роботу. У нас є перспективні хлопці", – сказав президент Федерації стронгмену України.

"На перших заходах проєкту "Сніданок з чемпіоном" були такі відомі спортсмени як Тайсон та Макгрегор. Але у нас в Україні теж дуже багато героїв. Ми даємо можливість вболівальникам та журналістами ближче познайомитися з ними. Наша земля багата на талановитих людей. І цього разу ми розпочали рік з того, що запросили на наш майданчик найсильнішу людину планети. Звісно, встановлення рекорду було дуже хвилюючою подією. Це спорт, не завжди все виходить. Але всі ми вболівали за Олексія і він ще раз довів, що є справжнім чемпіоном", – сказав представник Parimatch Вадим Місюра.

Нагадуємо, напередодні Олексій Новіков переміг у змаганнях World Strongest Man 2020 і став найсильнішою людиною планети. Другу й третю сходинку посіли спортсмени з Великої Британії та Канади. 24-річний український стронгмен виявився наймолодшим атлетом у світі, який виборов цей титул.

 

Источник материала
Поделиться сюжетом