Нардепи масово порушують карантинні норми, фотофакт: "Нехай маску вдягне чи штраф заплатить"
Нардепи масово порушують карантинні норми, фотофакт: "Нехай маску вдягне чи штраф заплатить"

Нардепи масово порушують карантинні норми, фотофакт: "Нехай маску вдягне чи штраф заплатить"

Українські народні обранці порушують карантинні вимоги щодо використання засобів індивідуального захисту, але їх чомусь за це не штрафують.

Нардепи у Верховній Раді часто носять маски на підборідді або взагалі не вдягають їх. Цьому є багато фотопідтверджень. Наші колеги із телеграм-каналу «Женщина с косой» опублікували знімки, на яких депутати в парламенті перебувають без масок.

«Хто-небудь скажіть Давиду Арахамії, нехай маску вдягне чи штраф заплатить», - пишуть в повідомленні на каналі. Також підкреслюється, що під час виступів на трибуні чиновники взагалі не вдягають маски, навіть «для галочки».

Штрафи за відсутність масок

Ще в листопаді минулого року президент Володимир Зеленський підписав закон, який посилював відповідальність за відсутність масок або неправильне їх носіння. Ті, хто нехтує засобами особистого захисту в період пандемії, мають сплатити штраф від 170 до 255 гривень.

Стрічка новин України та світу, новини Верховної Ради в нашому Viber!

Штрафи для власників бізнесу

Також штраф можуть отримати власники бізнесу за відсутність масок у їхніх відвідувачів. Стягнення може сягати 5 тисяч гривень.

В українців уже ввійшло в звичку діставати маску з кишені перед входом у супермаркет чи в громадський транспорт. Мало хто хоче платити штраф. Але є люди, які в приміщеннях приспускають маску з носа чи взагалі стягують її на підборіддя. 

Відтак уже з середини січня за такі витівки відвідувачів магазинів та інших місць штрафують власників бізнесу. Контролює це все Держпродспоживслужба. Якщо на їхнє зауваження не реагують, то викликають вже Нацполіцію, яка буде говорити серйозніше й складати відповідні документи.

Всі новини України та світу, новини про коронавірус у нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що лікар Комаровський розповів дієвий спосіб уникнути зараження коронавірусом.

Також портал MY.UA писав, що симптоми COVID-19 вже не починаються з появи лише температури, кашлю і втрати почуття смаку чи запаху - виявлено нові ковідні симптоми.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом