Комікс про одностатеве кохання обурив користувачів соціальних мереж: суспільство не готове
Комікс про одностатеве кохання обурив користувачів соціальних мереж: суспільство не готове

Комікс про одностатеве кохання обурив користувачів соціальних мереж: суспільство не готове

Міністерство культури України закупило книги для дітей на суму 666 тисяч гривень, та обрана книга на думку користувачів є не зовсім доречною і потрібною для українських дітей. Адже книга "Принцеса+Принцеса: довго і щасливо" не відповідає тому, що бачать і знають діти. Ситуацію навколо книги, видавництво "Рідна мова" прокоментувало у своєму телеграм-каналі. 

Загальна сума закупівлі не маленька і користувачі соціальних мереж були певні, що буде закуплено, щось дійсно варте уваги. Але замовленні 1240 примірників "Принцеса+Принцеса: довго і щасливо" розірвало українське суспільство на дві частини.

Зміст книги шокував 

За словами експертів та літературознавців стає відомо, що в книзі Кейті О'Нілл йдеться про одностатеве кохання, але щоб це викличе таке обурення, не очікував ніхто.

Видавництво "Рідна мова" категорично відносяться до висловлювань, які почали з'являтися під описом книги у соціальній мережі, адже вважають, що тема одностатевих стосунків розкрита досить делікатно і вчить дітей не боятися показувати своїх почуттів, та говорити про свій вибір відкрито.

Дана книга надрукована у вигляді комікса і нічого забороненого чи небезпечного не пропагує. Але батьки шоковані від такої літератури.

Актуальна стрічка новин - в нашому Viber і Telegram

І під час своїх коментувань просто не підбирають слів.

Коментарі користувачів соціальних мереж

"Це ж наскільки варто не любити свою дитину, щоб дати їй читати таку книгу? Сама книга просто суцільний ліберальний кліше. Навіть не хочеться говорити за сюжет", - прокоментувала зміст самої  книги одна із читачок.

Інші пишуть, що декілька разів перечитували книгу, і не могли повірити власним очам, що читають дитячу книгу, адже це книга зовсім не для школярів віком від 9 до 12 років, а вже для дорослих дівчат.

" Невже це - воно!? Це - воно. Інакше і не скажеш", - додав акаунт під ніком "Кость".

Дехто зазначає, що видавництво "Рідна мова" зробило рішучий крок, адже не кожен наважиться друкувати такий формат та зміст книг. Сам користувач Alex соціальної мережі, не проти таких книг, але відкрито визнає, що суспільство ще не готове до такого сюжету в книгах, та ніхто не повинен говорити, що  дана книга "Принцеса+Принцеса: довго і щасливо" не має права на існування.

Також портал MY.UA писав, що Міністерство освіта і науки України у своїй новій програмі для учнів 5 – 9 класів хоче ввести обов'язкове викладання Етики чи Курсів морального спрямування.
Думки з приводу таких змін у програмах своїх дітей, також декого з батьків навіть обурили, а дехто навпаки захищає і вважає, що  викладання таких предметів в українських школах є необхідним.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом