У Нідерландах поновилися слухання у справі МН17
У Нідерландах поновилися слухання у справі МН17

У Нідерландах поновилися слухання у справі МН17

Суд у Нідерландах продовжив слухання у справі рейсу МН17 – літака, який окупанти збили 2014 року над Донеччиною. Черговий раунд засідань розпочався на території судового комплексу "Схіпгол", неподалік Амстердаму.

"Ми відновлюємо слухання. Сьогодні знову до суду не з'явилися обвинувачені. Бачимо лише захист одного з них та представників родичів загиблих… На жаль, ми дійшли висновку, що з огляду на час та безпеку, допитати господаря сільськогосподарського поля, з якого стріляв "Бук", неможливо. Водночас просимо в захисту експертизи голосу Пулатова на записах СБУ. Чи може він відзначити ті уривки, де точно його голос, щоби можна було порівняти з іншими", – зауважив головуючий суддя Гендрік Стейнхаус.

Нині в залі говорить адвокат обвинуваченого Олега Пулатова. До цього виступала представниця родичів жертв лайнера. Вони просили додаткового часу, щоби вивчити українське законодавство стосовно відшкодування збитків та подання позовів щодо звинувачених.

Під час засідання планують розглянути перебіг додаткового розслідування. Судовий процес над Пулатовим та іншими трьома підсудними розпочався в березні. Судять також Ігоря Гіркіна, Сергія Дубинського та громадянина України Леоніда Харченка. Їм закидають убивство.

Літак "Малайзійських авіаліній" збили 17 липня 2014-го. Загинули всі 298 людей, які перебували на облавку – переважно громадяни Нідерландів, Австралії, Бельгії та Малайзії. Нідерланди й Австралія офіційно звинуватили Росію у збитті літака Boeing 777. Москва свою причетність відкидає та відмовляється співпрацювати зі слідством.

Источник материала
loader
loader