В аеропорту "Бориспіль" неоднозначно подбали про людей з особливими потребами: "Це свинство"
В аеропорту "Бориспіль" неоднозначно подбали про людей з особливими потребами: "Це свинство"

В аеропорту "Бориспіль" неоднозначно подбали про людей з особливими потребами: "Це свинство"

В аеропорту «Бориспіль» встановили неоднозначні таблички, які повідомляють про паркомісця для інвалідів.

Таблички із написом «Ці паркомісця для людей з інвалідністю» доповнили фразою «Решта – дякуйте долі, що ваші місця розташовані трішки далі». Напис на знаках викликав неоднозначну реакцію суспільства.

Думки українців розділилися

Багатьом українцям вони здалися недоречними й такими, які ображають людей з інвалідністю. Інші ж сприйняли нові табличку позитивно, підкреслюючи, що це звичайний вияв турботи про людей з особливими потребами.

У мережі багато українців підтримали ідею. «Клaсcно», «В каком смысле оскорбительной? Типа так прикольно быть инвалидом или что?», «Топовая надпись, уважаю», - пишуть в обговореннях телеграм-каналу «Крайм ЮА» (коментарі в оригіналі зі збереженням орфографії та пунктуації авторів).

Але пишуть і інше: 

«Це називається «різати по живому»»... а вони чули про людей з особливими потребами????», «Слово «решта» - зайве, та містить реверсовану дискримінаційну ознаку», «Це огидно. Шо мають відчути люди з інвалідністю? Що вони вдарені долею? Що гірше за всіх? Це свинство».

Пост Іванни Коберник

Ідею з табличками підтримала Іванна Коберник – журналістка та радниця міністра освіти. Свій пост у мережі Фейсбук вона підписала: «Респект Борисполю, що тут додати)». Додала й фото таблички. Пост визвав гострий резонанс та зібрав багато реакцій, як позитивних, так і негативних. Словом, він наробив шуму, після чого Іванні Коберник навіть довелося пояснювати свою позицію.

Стрічка новин України та світу, новини суспільства  в нашому Viber!

Вона уточнила, що не мала на меті когось образити, попросила вибачення за те, якщо ненароком зробила це. «Я запитувала у своїх друзів з інвалідністю, вони сказали, що їх більше ображають зайняті місця і байдужість. Моя логіка була, що з цільовою аудиторією треба розмовляти її мовою», - написала Іванна в своєму новому пості.

Також вона додала приклади оформлення таких знаків у європейських країнах.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що комікс про одностатеве кохання обурив користувачів соціальних мереж.

Також портал MY.UA писав, що суспільство розділилося на два табори щодо християнської етики у школах.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом