"Він підписав. Поставив "Утримався", – Аваков про голосування Разумкова за санкції проти "каналів Медведчука"
"Він підписав. Поставив "Утримався", – Аваков про голосування Разумкова за санкції проти "каналів Медведчука"

"Він підписав. Поставив "Утримався", – Аваков про голосування Разумкова за санкції проти "каналів Медведчука"

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1" розповів, що голова Верховної Ради Дмитро Разумков голосував за запровадження санкцій проти "телеканалів Медведчука", але він утримався.

"Він підписав. Він проголосував. У листі для голосування пан Разумков поставив "Утримався". Це нормальна позиція, він має право", - сказав Аваков.

У РНБО рішення ухвалюють 19 осіб. Рішення набирає чинності закону, коли його підписує президент.

"Кожен із 19 осіб під час обговорення має право висловлювати свою точку зору, погоджуватися, не погоджуватися, давати свої пропозиції - і в підсумку голосувати. Те, що спікер українського парламенту, який є членом РНБО, проголосував "утримався", - це його права. Це демократична процедура. Мені тих документів, з якими я ознайомився... Можливо, він не бачив усіх документів. Я не знаю, чому. Мені цього вистачало. Процедури зараз в апараті РНБО існують різні. Бувають публічні засідання, бувають засідання закриті, буває, спочатку ознайомлюються, потім збираються голосувати, бувають засідання - ознайомлюються і голосують заочно, буває явочним порядком. Ці процедури постійно змінюються. Іноді до мене приходять співробітники РНБО з секретними документами, іноді вони приходять секретною поштою, іноді я буваю там, іноді ми збираємося всі разом. Демократична процедура має на увазі, що спікер може проголосувати проти? Так, може. Більш того, ми з ним це обговорювали після цього. Я йому сказав свою точку зору, він висловив свої побоювання. Це нормальна процедура. Я з повною повагою ставлюся і до спікера, і до всіх інших. Для когось - на жаль, для когось - на щастя, я занадто довго міністр. І бачив багато різних ситуацій", - зазначив Аваков.

Відео "Утримався": Аваков прокоментував, чому Разумков утримався від голосування

Арсен Аваков у "Право на владу" прокоментував, чому Дмитро Разумков утримався від голосування за блокування каналів. 

"Утримався": Аваков прокоментував, чому Разумков утримався від голосування
Право на владу
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Нагадаємо, 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким запроваджуються санкції щодо нардепа від "Опозиційної платформи — За життя" Тараса Козака, а також 8 компаній, до складу яких входять телеканали NewsOne, "112 Україна" та ZIK. Згідно з рішенням РНБО від 2 лютого 2021 року, санкції введені терміном на п'ять років.

Автор:
Ігор Бережанський
Источник материала
loader
loader