Вакцина працює: Ізраїль довів це на власному прикладі
Вакцина працює: Ізраїль довів це на власному прикладі

Вакцина працює: Ізраїль довів це на власному прикладі

Коронавірусна інфекція лютує не лише в Україні, а й по всьому світу. Ізраїль став першою країною, де найбільша кількість громадян вакцинована проти Covid-19 у світі і для того, щоб отримати перші результати, їм треба було три тижні. Вакцина Pfizer Inc. - BioNTech SE працює і почала стримувати нові випадки та госпіталізації від коронавірусної інфекції. Про це повідомило видання «Bloomberg».

Дослідники, медики та спеціалісти з країни Близького Сходу оприлюднили свої попередні спостереження в рамках національної програми імунізації, яка почалася 20 грудня і вони щасливі. Також імунологи зазначили, що зменшення числа нових випадків і госпіталізованих пацієнтів відбулося через 21 день після початку кампанії вакцинації, а це означає лиш одне, що реальний ефект вакцини може зайняти більше часу, ніж було продемонстровано в клінічних випробуваннях.

Результати вакцинування

Варто зазначити, що від початку вакцинування країнами Європи, жодна з країн не провела і не продемонструвала вплив вакцини на динаміку госпіталізованих та хворих, тому Ізраїль може стати першою країною, яка досягла таких результатів.

Приєднуйтесь до нашого каналу ViberЧитайте нас в Telegram!

Сама кампанія з вакцинації в Ізраїлі почалася незадовго до появи більш заразного штаму SARS-CoV-2, який і призвів їх до третьої ізоляції, яка відбулася 8 січня. Та навіть попри непередбачувані обставини нового вірусу та перебігу подій, майже 28 % ізраїльтян, включаючи тих, хто старше 60 років - або отримали дві дози вакцини, або вилікувалися від інфекції.

Масштаби вакцинування

Під час самого піку пандемії Ізраїльською медичною системою було введено громадянам країни 229 508 доз за один день, тому масштаби дійсно вражають.

Також здійснивши підрахунки вакцинованих людей серед інфікованих стає відомо, що ефективність вакцинування під час нового штаму коронавірусної інфекції була ефективна від 66 до 85 %, а ще було помітне скорочення госпіталізованих від ускладнень коронавірусної інфекції, яке склало майже 90%.

Тому за наданими даними не виникає сумнівів, що вакцинування дійсно може допомогти у скороченні числа інфікованих, госпіталізованих та саму смертність населення.

За словами дослідників Weizmann, ефективність може незначно відрізнятися від даних клінічних випробувань в реальних умовах з кількох причин. За їх твердженнями, логістика, включаючи охолодження, зберігання, транспортування та введення вакцин під час швидкого розгортання, може бути недосконалою, що і знижувала саму ефективність вакцини, тому перш ніж розпочинати закупівлю вакцини, потрібно як слід підготуватися для її зберігання.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що 7 лютого 2021 року в Україні офіційно зафіксовано 3370 нових випадків інфікування коронавірусною інфекцією COVID-19.

Читайте нас також в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом