Коронавірусна інфекція в Україні відступає: кількість інфікованих знизилася майже на тисячу
Коронавірусна інфекція в Україні відступає: кількість інфікованих знизилася майже на тисячу

Коронавірусна інфекція в Україні відступає: кількість інфікованих знизилася майже на тисячу

Кожного тижня з настанням вихідних днів українці спостерігають і зниження інфікованих на коронавірусну інфекцію. Станом на 7 лютого 2021 року в Україні офіційно зафіксовано 3370 нових випадків інфікування коронавірусною інфекцією COVID-19. Не вдається знизити рівень захворюваності та інфікування серед найменших громадян України, захворіли 188 дітей та 96 медпрацівників.

Кількість громадян, що потребували госпіталізації за останню добу склала 1 869 осіб. Варто пам'ятати, що при перших ознаках та симптомах коронавірусної інфекції варто негайно звернутися до свого лікаря, адже хвороба досить непередбачувана і потребує не просто негайного лікування, але й дбайливого ставлення до свого здоров'я.

Не зволікайте з першими симптомами

Не варто відкладати телефонний дзвінок до лікаря, якщо ви маєте хронічні захворювання, оскільки це може закінчитися смертю.

Кількість людей, які вже ніколи не повернуться до своїх домівок - 81 особа.

Одужали та повернулися до свого звичного життя після лікування 2 297 громадян.

Приєднуйтесь до нашого каналу ViberЧитайте нас в Telegram!

Медичні лабораторії працюють і здійснюють свою роботу навіть у вихідні дні, але кількість здійснених тестів на виявлення та підтвердження коронавірусної інфекції дуже низький - 19 500 тестів проведено за останню добу.

Також за останню добу було зареєстровано найбільшу кількість інфікованих в Івано-Франківській (454), Одеській (212), Львівській (202), Дніпропетровській (198) областях та у м. Київ (197).

Ситуація з коронавірусною інфекцією не досить сприятлива для надання та прогнозування втішних результатів у боротьбі з інфекцією.

Ситуація в країні за весь час пандемії

За весь час пандемії в Україні було проведено масу заходів для її подолання, але все, що проводилося не може зупинити швидкоплинних цифр, що не стоять на місці: від початку коронавірусної інфекції в Україні захворіло – 1 мільйон 244 тисячі 849 осіб; отримали перемогу та одужали – 1 мільйон 73 тисячі 46 осіб; назавжди залишилися в пам’яті своїх рідних – 23 тисячі 597 громадян.

Кількість проведених тестів від початку пандемії вже давно перейшла позначку мільйонів на сьогодні в Україні було здійснено 6 мільйонів 391 тисяча 722 ПЛР-тестувань.

Нагадаємо, Україна отримала підтвердження на отримання вакцини від коронавірусної інфекції та вже чекає підписання останніх технічних документів на етап транспортування та зберігання вакцини на території країни. За прогнозами Міністра охорони здоров'я Максима Степанова, Україна може отримати першу партію вакцини вже в середині лютого, тому проводиться активна підготовка для проведення всіх наступних етапів, щоб отримати бажаний результат і стати на одну сходинку вище коронавірусної інфекції.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що Україна отримає 12 мільйонів доз вакцини вже в лютому 2021 року і це є результатом тривалої роботи всієї команди Міністерства охорони здоров'я України.

Читайте нас також в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом