19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Мер Львова Садовий показав, як вміє працювати руками: "Сам винен"
Мер Львова Садовий показав, як вміє працювати руками: "Сам винен"

Мер Львова Садовий показав, як вміє працювати руками: "Сам винен"

У Львові за ніч випала рекордна кількість снігу. За прогнозами синоптиків, наступні 10 днів регіони засипатиме і далі.

Голова міста Андрій Садовий приєднався до комунальників та відкидав сніг на вулицях Львова. Він зізнався, що в тому, що в місті така складна ситуація на дорогах є і його вина, як мера.

Мер звернувся до всіх жителів міста та підприємців з величезним проханням брати в руки снігові лопати та відкидати сніг.

Ситуація у Львові

За ніч у Львові випало 35 см снігу. Для міста така кількість є досить великою, адже зазвичай на Заході України снігу значно менше, ніж в центральній частині та на Сході.

Комунальна техніка не скрізь може нормально працювати, а двірники просто не впораються з таким об’ємом роботи. Тож кожен львів’янин повинен долучитися до наведення порядку в місті.

«На вулицях має бути чисто» - наголосив мер.

Мер Садовий на своєму прикладі показав, що це нормально і немає нічого страшного в тому, щоб прибирати сніг біля свого будинку, двору чи магазину. Він розповів, що вчора та вже сьогодні зранку разом з родиною прибрав сніг біля свого двору і не вважає, що це якась страшна робота. Кожен повинен так робити.

Андрій Садовий, користуючись нагодою, подякував усім комунальникам і двірникам, адже працюють вони в такі дні 24/7.

Власникам автомобілів Садовий зробив зауваження та порадив не паркуватися на ніч там, де буде проїжджати снігоприбиральна техніка, де є хідники.

Єдині, хто радий такій кількості снігу – діти. Для них це час зимових розваг. Комунальники та дорослі, на думку мера, переживають стрес. Але в усьому Андрій Садовий радить бачити позитив.

За народними повір’ями, багато снігу взимку означає хороший урожай в цьому році. Тож Садовий побажав усім оптимізму та добра.

Чекаємо на Вас в месенджерах Telegram та Viber!

«Суботник» у Львові

Мер Львова розповів, що ще вчора всі чиновники ратуші з третьої години дня взяли в руки лопати та вийшли працювати на свіже повітря. Так само зробили працівники районних адміністрацій.

Сам мер у спортивній куртці та стильній шапці вправно кидав сніг лопатою, працював зі снігорозчищувальною машиною.

Містяни також вийшли допомагати. Таким чином у Львові організували такий позаплановий «суботник».

Крім того, мер зазначив, що спільна боротьба з негодою об’єднує людей. У багатьох країнах світу в такий час просто оголошують надзвичайну ситуацію.

Всі магістральні дороги розчистили та посипали піском, така ж ситуація і з між квартальними дорогами. Проблеми є між житловими будинками, на тротуарах.

Проєкт мера Садового щодо посипання доріжок кавою вже взяли на озброєння у Кракові. Садовий розповів, що такий спосіб використовують у парках та скверах, оскільки кава є хорошим добривом. Для доріг використовують традиційну пісково-сольову суміш.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що у Львові придумали оригінальний спосіб боротьби з ожеледдю.

Погодні у мови в Україні погіршуються. Синоптики прогнозують снігопади та суттєве зниження температури. Читайте всі свіжі новини на MY.UA.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны