"Люди мають право жити": Гройсман з'явився з нізвідки і роздав вказівки владі
"Люди мають право жити": Гройсман з'явився з нізвідки і роздав вказівки владі

"Люди мають право жити": Гройсман з'явився з нізвідки і роздав вказівки владі

Колишній прем'єр-міністр України Володимир Гройсман став гостем телепрограми "Хард з Влащенко".

У ході бесіди екс-глава українського Кабміну торкнувся кільох актуальних тем.

Тези з висловлювань Володимира Гройсмана

Під час розмови з телеведучою програми Гройсман заявив, що порядок денний України повинна визначати сама Україна, враховуючи національні інтереси громадян, які мають право на нормальне життя. З цієї причини, як зазначив політик, потрібно ретельно обмірковувати дії економічного спрямування, а також кроки в рамках соціальної та правової політики.

Всі новини України і світу - в нашому Telegram і Viber!

Також Гройсман зазначив, що бачить: переважна більшість жителів країни стикаються з серйозними труднощами, адже можновладці, за його словами, не спромоглися попіклуватися ні про здоров'я громадян, ні про їх можливості заробляти на життя. В підтвердження він навів факт видачі українським підприємцям кредитів на суму в 20 мільярдів гривень на виплату з відсотками, тоді як, на думку Гройсмана, потрібно було видати всі 220 мільярдів безвідсоткових кредитів для модернізації і зростання сфери бізнесу.

Гройсман про енергетику, коронавірус і пенсії

  • Сфера енергетики. Гройсман висловив думку, що Кабмін і Верховна Рада в нинішніх складах зупиняють українську генерацію, щоб підіграти Росії, яка прагне до розвалу української енергосистеми. Він переконаний, що коли ця мета буде досягнута, то Україна в енергетичному питанні буде повністю залежна від РФ.
  • COVID-19. Екс-глава Кабміну зазначив, що в той час як в Україні вже два місяці могла діяти програма вакцинації, влада все ще "щось десь" випрошує. Гройсман переконаний, що навесні 2020 року в ЄС не відмовилися б долучити Україну до будь-якої з програм виробництва вакцини.

  • Пенсійні виплати. Володимир Гройсман нагадав, що Кабмін, очолюваний ним, прийняв кілька рішень для забезпечення автоматичної індексації пенсій щорічно 1 березня, а також про підвищення пенсій військовим. Він зазначив, що ця система працювала, але була зломлена і зараз, незважаючи на те, що вже середина лютого, уряд так і не зробив необхідних кроків для забезпечення пенсіонерів.

Нагадаємо, що на сайті MY.UA зібрані найбільш актуальні новини політики та економіки, як України, так і світу.

Так, раніше ми повідомляли про те, що Зеленський назвав Порошенко "нашим всім" і заявив, що його канали показують агентів Кремля.

Також портал MY.UA писав, що, згідно з прогнозом Кабміну, в 2021 році ціни на газ для населення зростуть на 20%.

Читайте свіжі новини на нашому каналі у Twitter!

Приєднуйтесь до нас у Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны