6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Зеленський терміново прибув у Донбас: з ним посли країн "Великої сімки"
Зеленський терміново прибув у Донбас: з ним посли країн "Великої сімки"

Зеленський терміново прибув у Донбас: з ним посли країн "Великої сімки"

Президент України Володимир Зеленський прибув у Донбас із послами «Великої сімки».

 У Донбас Зеленський прибув сьогодні, 11 лютого, в межах робочої поїздки. Разом із Зеленським до Донецької області вирушили посли країн «Великої сімки».

Про це повідомили в Офіційному інтернет-представництві Президента України.

Які плани у Зеленського в Донбасі

У рамках робочого візиту Володимир Зеленський планує ознайомитися із ситуацією на передовій. Також він обговорить ситуацію з військовослужбовцями, які служать в зоні проведення ООС.

Зеленський доручив провести перевірку готовності військ

На початку лютого Володимир Зеленський дав доручення розпочати інспекцію підрозділів Збройних сил України, які виконують завдання у Донбасі. Про це повідомлялося в Офіційному інтернет-представництві Президента України.

Метою інспекції є перевірка стану готовності сил і засобів до виконання поставлених задач в зоні проведення антитерористичної операції. Також інспекція має на меті показати наскільки ефективними чи неефективними є дії керівництва Міністерства оборони України.

Після перевірки мають бути встановлені негативні фактори, які впливають на стан готовності сил до виконання поставлених завдань.

Стрічка новин України та світу, новини зі Сходу в нашому Viber!

Хто інспектує

Виконують перевірку представники Офісу Президента, апарату Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства оборони і Збройних сил України.

«За результатами перевірки буде підготовлено доповідь Президентові, а також пропозиції щодо подальшого нарощування спроможностей ЗСУ та вирішення наявних проблем у сфері оборони держави», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що учора президент Зеленський заявив, що буде вакцинуватися разом із військовослужбовцями – тобто у другій хвилі вакцинації. Він наголосив, що так має чинити Верховний Головнокомандувач країни.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що на Донбасі - чергове загострення з втратами. Леонід Кравчук закликає до жорстких заходів.

Також портал MY.UA писав, що Зеленський здивував неочікуваними заявами на відкритті Всеукраїнського форуму «Україна 30».

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом