На кордоні Афганістану пролунав сильний вибух: горить 500 автомобілів
На кордоні Афганістану пролунав сильний вибух: горить 500 автомобілів

На кордоні Афганістану пролунав сильний вибух: горить 500 автомобілів

13 лютого 2021 року на афгано-іранському кордоні спалахнуло понад 500 транспортних засобів, після гучного та потужного вибуху одного з бензовозів. Про інцидент, що стався на кордоні повідомили представники провінційних служб Афганістану.

Вибух пролунав на митниці в Іслам-Кала, яка розташована в провінції Афрат, на заході Герата.

З відео, які почали ширитися мережею видно високе полум'я, густий чорний дим і розмір території на якій стався інцидент.

Є постраждалі від вибуху

За даними прессекретаря департаменту охорони здоров'я Герата Мохаммад Рафік Шерзай, за попередніми підрахунками 17 людей були поранені та доставлені у найближчі лікарні «Іслам Кала» та регіональні лікарні Герат. Більше інформації про постраждалих не має, але  представник зазначив, що  всім обов'язково буде надана допомога.

За словами очевидця Халіл Ахмада,  люди були спантеличені і не знали куди бігти, адже всі дуже сильно перелякалися і розуміли масштаби трагедії.

Також губернатором Гератом Вахід Каталі було направлено запит про допомогу до Ірану, оскільки афганська сторона не має відповідної кількості рятувальної техніки, щоб ліквідувати пожежу таких масштабів.

Відповідь не змусила чекати Афганістан і державне агенство Ірану направило до регіону групи людей, що допоможуть врятувати регіон від пожежі.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

Також за даними ЗМІ відомо, що збитки від вибуху понесла афганська сторона кордону, а іранська митниця залишилася неушкодженою.

Стихія лютує

Нагадаємо, що полум'я дає про себе знати  всім, тому якщо ви стали свідком страшної трагедії потрібно пам'ятати про здоровий глузд і контролювати свої дії. Велика кількість людей отримує поранення і травми під час пожежі, лише через незнання правильного поводження в такій ситуації.

Також варто згадати випадок займання сухопутного судна в Чорному морі під прапором Коморських островів, який стався 12 лютого 2021 року неподалік села Рибаківка Миколаївської області.

Екіпаж знаючи про проблеми на судні відмовився від допомоги, а вирушивши додому, зрозуміли, що їхнє судно зайнялося і може вибухнути в будь-який момент. На судні знаходилося 19 осіб.

До Prince 4 було направлено два буксири Миколаївського порту «NIBULON-1» та буксир МПРС. Рятувальники зреагували оперативно, тому вибуху судна вдалося уникнути.

Раніше сайт новин MY.UA повідомляв, що в Чорному морі горіло судно. Власником судна, за словами Олексія Вадатурського, являється компанія «Коксо Шиппінг Лайн Україна».

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter

Приєднуйтесь до нас в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны