Усміхнений Зеленський представив нову перемогу України: "Ми повертаємо всіх"
Усміхнений Зеленський представив нову перемогу України: "Ми повертаємо всіх"

Усміхнений Зеленський представив нову перемогу України: "Ми повертаємо всіх"

Володимир Зеленський у суботу, 13 лютого, зустрівся з українськими моряками, визволеними із піратського полону, і присвятив цьому зворушливий пост у мережі.

Президент Зеленський щиро радіє, коли вдається повернути додому наших моряків. Про це він написав у своєму пості в мережі Інстаграм.

«Скажу чесно: коли наших моряків вдається максимально швидко визволити й повернути додому, радію не менше, ніж їхні родини», - відзначив український гарант Конституції.

Історія з моряками 

Так, наприкінці січня поточного року Україні вдалося визволити шістьох українських моряків із судна Stevia, захопленого піратами. Їх захопили в полон у грудні 2020 року у Гвінейській затоці. Нині ж вони повернулися додому, до своїх рідних та близьких.

Володимир Зеленський поставив завдання Міністерству закордонних справ України якомога швидше визволити наших моряків. Були налагоджені переговори, і вже наприкінці січня моряків вдалося звільнити.

Спершу моряків доправили у місто Порт-Гаркорт. Там вони пройшли необхідне медичне обстеження, а потім через Лагос і Стамбул моряки 13 січня прибули до Києва, де відразу ж зустрілися з президентом Зеленським.

Стрічка новин України та світу, новини суспільства й політики в нашому Viber!

Зеленський про повернення моряків 

За словами Зеленського, викрадачі судна й моряків хотіли дуже велику ціну за українських громадян. Проте наші дипломати блискуче попрацювали.

«Вважаю, що це прекрасна перемога для України. Ми повертаємо всіх», - підкреслив Володимир Зеленський.

На його думку, операція пройшла дуже успішно, оскільки всі моряки живі, здорові й уже на Батьківщині. Також Зеленський нагадав, що бували випадки, коли визволення моряків із полону могло тривати роками.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що через дії Вітренко Зеленський може забути про другий президентський термін.

Також портал MY.UA писав, що Зеленський потрапив у курйоз, привітавши китайців з Новим роком.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом