Інтернет від Ілона Маска Starlink з'явиться в Україні вже у 2022 році
Інтернет від Ілона Маска Starlink з'явиться в Україні вже у 2022 році

Інтернет від Ілона Маска Starlink з'явиться в Україні вже у 2022 році

Уже в 2022 році в Україні може з’явитися Інтернет від Ілона Маска.

Ілон Маск працює над амбіційним проєктом, який змінить життя на планеті. І йдеться зовсім не про колонізацію Марсу, а про STARLINK.

Що таке STARLINK

Компанія Ілона Маска SpaceX розгортає масштабну глобальну супутникову систему, яка має на меті забезпечити доступ до високошвидкісного Інтернету навіть у тих місцях, де він був ненадійним, дорогим або ж узагалі недоступним.

Ілон Маск анонсував STARLINK в січні 2015 року. Маск пообіцяв в одному із своїх виступів, що нова супутникова мережа буде спроможна покрити майже всю територію нашої планети. Також вона зможе, за словами Ілона, забезпечити до 50% пропускної здатності всього світового інтернет-трафіку. Це здійснить революцію в галузі. Варто відзначити, що в місцях з великою густотою населення – у великих містах – буде до 10% трафіку. Але однаково це дуже вражає.

Стрічка новин України та світу, новини технологій в нашому Viber!

Компанія Маска SpaceX на сьогодні запустила вже 1145 супутників Starlink. На цьому, звичайно ж, зупинятися ніхто не планує. Через кілька років кількість супутників зросте в рази – планується, що їх має бути запущено 42 тисячі. Кожен супутник оснащено системою лазерів та чотирма антенами. Крім цього, на супутниках є йонний двигун на основі криптону, який потрібен для зміни орбіти супутника, а також для того, щоб натурально спалювати супутники, коли їхній термін служби дійде до кінця.

Інтернет Маска в Україні

Як стало відомо, Ілон Маск планує запустити інтернет Starlink на території України вже в наступному році.

Обираючи українські населені пункти у розділі замовлення послуг інтернету Starlink, вам видасть наступне: «Для цієї території покриття передбачається у 2022 році».

Скільки коштуватиме Інтернет від Ілона Маска

Офіційний сайт Starlink вже запрошує людей стати бета-тестерами нового Інтернету. 

Місячна абонентська плата під час тестування складає 99 доларів. Також користувачі мають самостійно придбати термінал з антеною та роутер, що обійдеться приблизно в 500 доларів.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що українці долучилися до освоєння Місяця. Макс Поляков наступає на п’яти Ілону Маску.

Також портал MY.UA писав, що Ілон Маск спровокував ріст курсу біткоїна. Наразі той сягнув свого історичного максимуму.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом