19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Українці долучилися до освоєння Місяця: Макс Поляков наступає на п’яти Ілону Маску
Українці долучилися до освоєння Місяця: Макс Поляков наступає на п’яти Ілону Маску

Українці долучилися до освоєння Місяця: Макс Поляков наступає на п’яти Ілону Маску

Компанія з України Firefly Aerospace отримала контракт NASA на $ 93,3 млн. Саме компанію Макса Полякова NASA обрала для втілення в життя нової космічної програми.

Макс Поляков – україно-американський підприємець, власник групи компаній Noosphere Ventures. Основними сферами інтересів Полякова завжди були комерційний космос та інформаційні технології.

Компанія Полякова буде доставляти десять науково-технічних пристроїв до Моря Криз на Місяці в рамках програми NASA «Артеміда».

Посадковий апарат Firefly Blue Ghost доставить вантаж на поверхню Місяця в 2023 році.

Чекаємо на Вас в Telegram та Viber!

Програма «Артеміда»

США, Австралія, Канада, Велика Британія, Японія та Об’єднані Арабські Емірати – група учасників міжнародної програми NASA «Артеміда».

Мета програми – дослідження Місяця, Марса, комет та астероїдів.

Чимало країн почали самостійно відправляти власні дослідницькі апарати до Місяця. Тож NASA заявила про тріумфальне повернення американців на Місяць.

Окрім масштабних досліджень збираються відправити на природний супутник Землі першу жінку-астронавта та ще одного чоловіка.

Також серед глобальних планів створення бази на Місяці, де постійно будуть присутні люди. Звідти буде здійснюватися розвідка Марса.

Лідером космічних технологій у світі є США. Та на п’яти американцям наступає Китай – найближчим часом їхня станція з поверхні Місяця має доставити на Землю зразки грунту.

Арабські Емірати також відправили до супутника Землі свою станцію.

У рамках програми «Артеміда» 9 країн будуть освоювати Місяць та претендувати на його ресурси. Україна також приєдналася до угоди.

Компанія Firefly Aerospace

Один з перших приватних космічних заводів компанії Firefly Aerospace знаходиться у Дніпрі.

Тут будують Firefly Alpha – ракетоносії малого класу. Призначені вони для запуску малих супутників. Починаючи з 2021 року компанія Firefly Aerospace планує запускати по 2 Alpha щомісяця.

Вартість запуску такої ракети орієнтовно складає 15 млн доларів. Мета розробок компанії – знизити вартість запуску 1 кг корисного вантажу.

Компанія Firefly Aerospace з’явилася в Україні в 2017 році. Фахівці в Дніпрі володіють колосальними знаннями, навиками та потенціалом у космічній сфері. Саме тому один із заводів компанія відкрила у Дніпрі. Поки що на заводі виробляють частини двигуна, але в майбутньому збираються виготовляти двигуни повністю.

Масштабна збірка ракети відбувається в США, поки що робити це в Україні не збираються. Головна причина – логістика, оскільки космодром, на якому проводиться запуск, знаходиться у штатах.

Компанія Firefly стала другою приватною компанією після компанії Ілона Маска SpaceX, яка отримала підтримку уряду в США. А Максима Полякова, який народився у Запоріжжі, називають українським Маском.

Раніше сайт новин MY.UA повідомляв, що представники компанії Подоляка розповіли про свою участь у програмі "Артеміда".

Дізнавайтеся більше новин про космос на порталі MY.UA!

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter

Приєднуйтесь до нас в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом