Степанов особисто вилетів до Індії за вакциною: міністр всіма силами намагається зберегти посаду
Степанов особисто вилетів до Індії за вакциною: міністр всіма силами намагається зберегти посаду

Степанов особисто вилетів до Індії за вакциною: міністр всіма силами намагається зберегти посаду

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов вирішив особисто проконтролювати поставку вакцини від коронавірусу в Україну.

В четвер, 18 лютого, майже опівночі Максим Степанов сів на літак та полетів до Індії. Міністр вирішив особисто привезти звідти першу партію вакцини. Справа в тому, що початок вакцинації в Україні вже кілька разів переносили. Причиною стало те, що вакцина все ніяк не може доїхати до України. А звинуватили в цьому саме Максима Степанова.

Деталі поїздки

Максим Степанов має подолати досить непростий шлях. Його рейс проходить через Дубаї до Делі і лише сьогодні, 19 лютого, вночі він прибуде до місця призначення – міста Пуне.

Там міністр має провести переговори з найбільшим виробником вакцин у світі - Serum Institute of India.

Степанов наголосив, що про купівлю 12 млн доз вакцини Україна вже домовилася і першу поставку він проконтролює особисто, бо «важливість вантажу зобов’язує».

Метою візиту Степанов назвав проведення переговорів безпосередньо з виробником стосовно майбутніх закупівель вакцини Oxford/AstraZeneca та NovaVax в наступному році.

Міністр зазначив, що пандемія не зникне протягом кількох наступних років, тому завдання держави – забезпечити на рівні контрактів поставки додаткових обсягів вакцин в Україну вже зараз.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

Чому не почалася вакцинація

Депутат від партії «За майбутнє» Анна Скороход заявила, що українська влада ніяк не може прискорити початок вакцинації. Вона додала, що не варто забувати про те, що не все в руках МОЗ і підпис під договором на закупівлю вакцини з Китаю був поставлений головою «Держліки».

Парламентський контроль ніяк не впливає на прискорення появи вакцини в Україні. Скороход вирішила відверто зізнатися, що програма вакцинації в країні провалена, тому що завчасно не було проведено підготовку та не укладено договори про поставку вакцин.

Олексій Гончаренко від партії «Європейська Солідарність» також розповів, що депутати прийняли бюджет, в якому мало, але є гроші на закупку вакцини від коронавірусу.

Народні депутати приймали постанову про організацію роботи МОЗ. Але, за словами Гончаренка, найбільше, що можуть зробити нардепи – це нарешті звільнити Степанова з посади.

Максима Степанова Гончаренко назвав «абсолютно не придатним», тим, хто провалює завдання за завданням – провалено тестування, забезпечення киснем, тепер вакцинація.

Тому Гончаренко вважає, що треба робити кадрові висновки, але парламентарі не хочуть цього усвідомити.

Інна Совсун від фракції «Голос» зазначила, що є коаліція, яка призначає членів уряду і їй варто було б визначитися чи задоволена вона роботою міністра охорони здоров’я.

Вакцинацію поки що перенесли на тиждень пізніше і невідомо, чи це кінцева дата. Совсун впевнена, що не варто чекати ще, щоб зрозуміти простий факт – щось явно йде не так, як треба. Країни Європи, в тому числі і Східної, розпочали вакцинацію ще місяць тому.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що в партії "Слуга народу" не виключають того, що Максима Степанова можуть зняти з посади міністра.

Через махінації з купівлею вакцини від китайського виробника на міністра охорони здоров'я завели справу. Дізнавайтеся всі новини політики на порталі MY.UA.

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом