"Більш неспокійно стає на лінії зіткнення": у Путіна відреагували на санкції проти Медведчука
"Більш неспокійно стає на лінії зіткнення": у Путіна відреагували на санкції проти Медведчука

"Більш неспокійно стає на лінії зіткнення": у Путіна відреагували на санкції проти Медведчука

У Кремлі відреагували на санкції Ради національної безпеки і оборони України щодо нардепа від "Опозиційною платформи – За життя" Віктора Медведчуката низки інших осіб і компаній. 

Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков назвав цю інформацію "тривожною", пише РБК.Росія. 

"Це дуже тривожна інформація. Тривожна вона тому, що ми бачимо тенденцію на політичні реакції в Україні. В міру того, як ця реакційна тенденція зміцнюється і починає домінувати на українській політичній арені, більш неспокійно стає на лінії зіткнення", - сказав він.

Рішення РНБО в Кремлі назвали "репресивними заходами щодо ЗМІ та політиків". Пєсков також наголосив на тому, що РФ бачить погіршення соціального становища в Україні, а це "предмет для серйозного занепокоєння". 

Представник Путіна також наголосив на тому, що "США продовжують накачувати оборонний потенціал України".

"Це не може не викликати занепокоєння і не підігрівати питання, ким обрано така реакційна лінія, і чи не призведе вона до того, що керівництво України, наприклад, не вважатиме за можливе вирішити військовим способом ситуацію на південному сході України", - вважає Дмитро Пєсков

Нагадаємо, в Україні заборонили мовлення трьох телеканалів, пов'язаних із Віктором Медвечуком. Йдеться про "112 Україна", NewsOne і Zik. Напередодні ввечері Володимир Зеленський ввів у дію відповідне рішення Ради Нацбезпеки й оборони. Воно на п'ять років запровадило санкції проти народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака, який є номінальним власником цих трьох каналів. Загалом обмеження наклали на вісім його компаній. Після публікації президентського указу кабельні провайдери один за одним почали блокувати трансляцію трьох телеканалів, але наразі вони продовжують спільно мовити в Інтернеті. 

Тим часом РНБО 19 лютого ухвалила рішення про введення санкційщодо восьми фізичних та 19 юридичних осіб, серед яких є компанії-власники п'яти літаків, на яких здійснювалися перельоти за маршрутом Київ-Москва.Серед фізичних осіб, проти яких ввели санкції, п'ять громадян Росії  та троє громадян України, зокрема — нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко.

Відео Новини України: РНБО запровадила санкції проти Медведчука та його дружини Оксани Марченко

Санкції проти Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко запровадила Рада нацбезпеки і оборони. Медведчука й Марченко підозрюють у фінансуванні тероризму. Заарештовані повітряні судна, якими Медведчук літав до Москви, та всі майнові активи подружжя. Зокрема, частка акцій каналу "1+1", яка належить Оксані Марченко. Чим аргументують такі рішення високопосадовці – у прямому включенні.

Новини України: РНБО запровадила санкції проти Медведчука та його дружини Оксани Марченко
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Тетяна Курпіта
Источник материала
loader
loader