Головнокомандувач ЗСУ стверджує, що перемир'я на Донбасі діє попри втрати
Головнокомандувач ЗСУ стверджує, що перемир'я на Донбасі діє попри втрати

Головнокомандувач ЗСУ стверджує, що перемир'я на Донбасі діє попри втрати

Хомчак стверджує, що перемир'я діє / фото УНІАН, Анатолій Степанов

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак переконаний, що режим припинення вогню діє вже 211 добу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на спільній прес-конференції з міністром оборони Андрієм Тараном.

Він заявив, що режим всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування на Донбасі триває вже 211 діб.

“Багато людей сьогодні сумніваються в тому, що це виконується, але я хочу підкреслити, що це виконується, в основному, ЗСУ і, на жаль, не в повній мірі виконується нашим ворогом — збройними формуваннями РФ на непідконтрольній території”, - сказав Хомчак.

Провокації від бойовиків

Разом з тим він визнав, що на окремих ділянках окупанти ведуть "провокаційні" обстріли. Вони відбуваються вздовж всієї лінії зіткнення і іноді активізуються, а іноді затихають.

Також він додав, що ворог активізується, як правило, під час засідання Тристоронньої контактної групи, а зараз — після рішень РНБО щодо введення санкцій проти відповідних осіб та компаній.

Хомчак акцентував, що головна мета таких обстрілів - створити ілюзію, що це стріляють ЗСУ по цивільних жителях з застосуванням важкого озброєння, аби дискредитувати ЗСУ.

Вогонь у відповідь

Також він заявив, що підрозділи ЗСУ завжди готові відкрити вогонь у відповідь, якщо є загроза їхньому життю і здоров’ю, а також для стримування противника від ведення будь-яких активних дій.

Хомчак наголосив, що будь-які звинувачення на адресу ЗСУ про недотримання режиму припинення вогню є провокаціями “протилежної сторони” і не мають жодного підґрунтя.

Також Хомчак повідомив, що сьогодні районі шахти "Бутівка" у Донецькій області внаслідок обстрілу, який здійснили російські окупанти, загинув військовослужбовець Збройних сил України, ще одного поранено.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Дмитро Хилюк

Теги по теме
Война на Донбассе
Источник материала
loader
loader