12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Зеленський планує побудувати на Донбасі новий аеропорт: зроблено заяву
Зеленський планує побудувати на Донбасі новий аеропорт: зроблено заяву

Зеленський планує побудувати на Донбасі новий аеропорт: зроблено заяву

Сьогодні, 22 лютого, стартував третій Всеукраїнський форум «Україна 30». Цього тижня говоритимуть про інфраструктуру. 

Президент України Володимир Зеленський на прес-конференції з журналістами розповів, що Україна побудує новий аеропорт на Донбасі та Закарпатті.

Україна планує побудувати новий цивільний аеропорт на Донбасі між Луганською та Донецькою областями.

"Зараз будуть знаходити точку і в цьому році ми почнемо проектування нового аеропорту для цих двох областей", - заявив Зеленський.

Також продовжиться будівництво нового аеропорту на Закарпатті. Його планують побудувати за кілька років.

Програма розбудови авіасполучення

Будівництво та реконструкція аеропортів була закладена у президентській програмі «Велике будівництво» на 2021 рік, як пріоритетні.

Володимир Зеленський розповів, що звісно, можна було б відновити та осучаснити Маріупольський аеропорт, але військові говорять, що це небезпечно.

Тому сам Президент України запропонував інфраструктурним менеджерам і міністерству втілити в життя певні ідеї.

В Україні є 2 аеропорти, з якими виникли стратегічні проблеми. По перше, це Ужгородський аеропорт, де літаки злітають та заходять на посадку через повітряний простір Словаччини. Хоча з цього приводу є домовленості між президентами країн, але Зеленський зазначив, що це тимчасово.

Нинішній аеропорт збираються також реставрувати, але разом з тим з’явиться і новий. Точки на Закарпатті, за словами Зеленського, вже знайшли.

Він вважає, що за пару років будівництво нового міжнародного аеропорту закінчиться.

По друге, це будівництво нового аеропорту для жителів Луганської та Донецької областей. Зеленський підкреслив, що він буде цивільним.

Нагадуємо, що восени минулого року в Дніпрі нарешті стартувало будівництво нового аеропорту. Його планували звести ще під час підготовки до чемпіонату Євро-2012.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

Форум «Україна 30. Інфраструктура»

Володимир Зеленський відкрив Всеукраїнський форум «Україна 30» цього тижня та нагадав, що у передвиборчій програмі в нього був дуже важливий пункт – «комфортна країна».

Президент розповів, що про українські дороги існує мільйон жартів, а їх ремонті було вкрадено не один мільйон гривень.

Завдяки президентській програмі «Велике будівництво» доведено, що хороші дороги в Україні можуть стати реальністю. Минулого року, незважаючи на коронакризу, збудовано 6,5 тисяч км доріг.

Крім цього є кілька амбітних проектів – Київська обхідна дорога та траса М30, присвячена 30-й річниці Незалежності, яка має стати найдовшою в Україні – протяжність 1400 км - і з’єднати Схід та Захід держави.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що Володимир Зеленський розповів про успіхи в будівництві доріг в Україні на форумі "Україна 30".

Кожного тижня в Україні буде проводитися Всеукраїнський форум, присвячений одному з важливих питань у суспільстві. Читайте всі свіжі новини на порталі MY.UA.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter та дізнавайтесь всі новини України та світу!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом